Klimapris for bæredygtig akustikplade

Vestjysk virksomheden belønnet for sin strategi om at producere bæredygtige materialer.

Virksomheden Troldtekt, der har til huse i Troldhede mellem Skjern og Herning, fik tirsdag overrakt byggeriets klimapris.

Det skete på den store Byggeri-messe i Fredericia, og Troldtekt får prisen for sin bølgeformede akustikplade Troldtekt wave.

Akustikpladen, der blev lanceret i 2015, kan bruges den beklædning af vægge og loft. Den beskrives som et naturprodukt, der produceres under miljøskånsomme forhold - og vel at mærke også et produkt der kan vende tilbage til naturen som kompost, fordi den er produceret i naturmaterialerne træ og cement.

– Vores forretningsstrategi handler om at producere bæredygtige og intelligente akustikløsninger. Vi har investeret massivt i grønne tiltag og vil fortsat gøre det i de kommende år. Jeg er rigtig glad for, at branchen nu belønner os med Klimaprisen, efter at vi i 2010 vandt Byggeriets Miljøpris, siger administrerende direktør i Troldtekt, Peer Leth, i en pressemeddelelse.

  Byggeriets klimapris er stiftet for at fremme klimavenlige løsninger i byggeriet. I priskomitéen sidder repræsentanter for blandt andre Dansk Byggeri, DI Byg, Håndværksrådet, Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder.

 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.