Kirk scorer på jordsalg

Jens Kirk har solgt jord til nyt, stort byudviklingsprojekt i Ringkøbing.

43,8 mio. kroner. Så meget har tidligere folketingspolitiker Jens Kirk fået for de 81 hektar jord, han netop har solgt til selskabet Ringkøbing K, der over de næste 30 år vil udvikle en helt ny bydel med 1.100 boliger i det naturskønne område sydøst for Ringkøbing langs fjorden.

- Det er nu ikke pengene det kommer an på, men jeg glæder mig over, at vi kan udnytte den plads på en unik måde og skabe noget hvor vi kan bruge både jorden, nærheden til fjorden og nærheden til naturen, siger Jens Kirk. 

Glad borgmester

Projektet bliver til i samarbejde med Realdania By og blev i dag præsenteret af venstre-borgmester Iver Enevoldsen, der fortæller, at ambitionen er, at byudviklingen i det kystnære område både skal have kant og være af høj kvalitet.

- Arealerne indgår allerede i kommuneplanen som et fremtidigt boligområde og et nyt rekreativt område, og derfor glæder det mig, at et enigt byråd står bag projektet. Realdania By tænker langsigtet og i sammenhænge og er en garant for kvalitet i byudviklingen. Det sikrer, at vi kan skabe en respektfuld, kvalitetsbevidst og fremtidssikret byudvikling, som kan bidrage til at skabe vækst, der styrker hele kommunen, siger Iver Enevoldsen.

Se interview med Jens Kirk her

01:08 Luk video