Kiosk i Zoo brændt ned: - Kunne se branden langt væk

I Jyllands Park Zoo i Haunstrup brændte en kiosk i parken ned i åbningstiden lørdag morgen. Branden blev startet af en frituregryde.

Det er ikke sne, som du kan se på billederne ovenfor. Det er brandslukningsvæske. 

Lørdag kl. 10.46 gik alarmen hos Brand og Redning MidtVest. De skulle ud til en brand udenfor Videbæk og indsatslederen Rune Madsen skulle køre fra Ringkøbing. Han kunne tidligt se, at det var en voldsom brand. 

- Jeg kom fra Ringkøbing, og jeg kunne næsten se branden, da jeg kun var halvvejs, siger Rune Madsen, der er indsatsleder Vest i Brand og Redning MidtVest. 

Det var Ponykiosken i Jyllands Park Zoo, der var gået ild i. Brandårsagen kan endnu ikke bekræftes, men en medarbejder fortalte indsatslederen, at det var en brand i en frituregryde, der satte gang i det. 

Branden var ikke nem at slukke. Man kunne godt slukke branden i stueplan, men branden fortsatte uden brandmændene kunne se den ordentligt. 

- Branden var svær at slukke, fordi branden fortsatte mellem nogle gamle tagkonstruktioner. Det er en gammel bygning, som er blevet renoveret flere gange, siger Rune Madsen til TV MIDTVEST. 

Indehaveren af Jyllands Park Zoo dvæler ikke meget ved, at Ponykiosken er brændt ned. 

- Det vigtige er, at der ikke er hverken mennesker eller dyr, der er kommet til skade. Vi når at få en ny bygning op inden højsæsonen, så det er fint nok, siger Ove Nordestgaard. 

Faktisk var det indehaverens kone, der var i kiosken, da branden begyndte, og hun fik kunderne ud af kiosken meget hurtigt. Hun blev selv sendt til tjek for røgforgiftning, da hun var i røgen i et par minutter, men hun er allerede udskrevet igen. 

Hos Jyllands Park Zoo vil man altid give kunderne en god oplevelse, og det mener ejeren også, at de har fået i dag. 

- Der er mange, der har fået en ekstra oplevelse ud af det her, og måske en video eller et billede ekstra på deres telefon, siger Ove Nordestgaard til TV MIDTVEST. 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.