Kendt talentudvikler bliver assistent i Skjern

Den tidligere talentchef i DHF har lavet en treårig aftale med Skjern Håndbold.

I 16 år var han med til at udvikle de største talenter i dansk håndbold som ungdomslandstræner og talentchef i Dansk Håndbold Forbund.

Og fra næste sæson skal han så være assistenttræner i Skjern Håndbold.

De danske mestre har lørdag præsenteret Claus Hansen som afløser for Henrik Kronborg.

Han har lavet en treårig aftale og kommer dermed til at udgøre Skjerns trænerteam sammen med islandske Patrekur Jóhannesson, der for nylig blev præsenteret som ny cheftræner.

- Claus Hansens kompetencer er indiskutable. Vi har tilført en respekteret trænerprofil, der har et uvurderligt kendskab til udvikling og talentarbejde. Vi ser med store forventninger frem til, at Patrekur Jóhannesson og Claus Hansen kan fastholde os i den absolutte top i dansk håndbold og udvikle os yderligere, siger Skjerns bestyrelsesformand Carsten Thygesen i en pressemeddelelse.

Ros fra Mikkel Hansen

Claus Hansen, der fortsætter sit arbejde som underviser på ISI Idrætshøjskole i Ikast, siger, at Skjern Håndbolds værdier passer perfekt til ham som træner og menneske.

- Jeg glæder mig til på daglig basis at skulle arbejde med meget, meget dygtige spillere. Det er som træner et previligie at få lov til at sparre med spillere, der på den ene side har prøvet meget, men stadig er sultne efter mere, siger han.

Claus Hansen har under sin ansættelse i håndboldforbundet arbejdet tæt sammen med flere af de allerstørste profiler, og mange af dem har tidligere udtalt sig meget rosende om ham. Da Hansen i februar forlod stillingen som talentchef i DHF, betegnede Mikkel Hansen det som en katastrofe.

- Det er klart, at når man lader sådan en mand gå, vil man gå glip af en masse faglighed og menneskelighed. Han er en af de trænere, jeg har allerstørst respekt for. Når han snakker, holder alle kæft og lytter, sagde Mikkel Hansen til Jyllands-Posten.

Claus Hansen sammen med Skjern Håndbolds bestyrelsesformand Carsten Thygesen.
Claus Hansen sammen med Skjern Håndbolds bestyrelsesformand Carsten Thygesen.
Foto: Skjern Håndbold

 

Claus Hansen var i februar en tur forbi Håndboldmagasinet Overtrådt til en debat om talentudvikling.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.