Kendismægler spår: Husejere ved havvindmøller får milliontab

Kendismægler spår at husejerne ved vestkysten taber millioner i ejendomsværdi på grund af kystnære havvindmøller.

Når der efter planen om få år bliver rejst 20 havvindmøller med en højde på 190 meter, ud for kysten ved Hvide Sande, får det store konsekvenser for huspriserne i området. Det vurderer ejendomsmægler i liebhaveri, Pernille Sams.

Mægleren var blevet hyrret til at vurdere priserne på huse ved havet, fordi en af grundejerne, Finn Torslow, ikke stoler på tidligere udmeldinger om potentielle værditab.  

Det er ikke opløftende læsning, Finn Torslow nu har modtaget fra Pernille Sams. På liebhaverboliger - det er dem med havudsigt, vurderer Pernille Sams, at pristabet er godt 40%. På de andre huse lidt længere ind i landet, vurderer mægleren, at tabet ligger omkring 15-20%.

- Jeg er bange for, at de vurderingen nok er korrekte. Det er millioner, det drejer sig om, siger Finn Torslow.

- Det kan blive en ren katastrofe, og jeg tror, desværre hun har ret. Alle dem, der før har udtalt sig om det, det er jo nogen, der ikke rigtig har forstand på det, siger Finn Torslow.  

Han håber, stadigvæk på, at den beslutning på en eller anden måde kan gøres om.

- Der er 450 fra Vesterhav Syd området, der har klaget til taksationskommissionen og kræver erstatning. Det bliver dyrt. De skal ud at vurdere hvert enkelt hus. Jeg håber virkelig, at beslutningen kan gøres om, gentager Finn Torslow.
 

Se her indslaget fra den 21. juli, da Pernille Sams var på besøg. Ejendomsmægler Pernille Sams vurderer, at vindmøllerne ud for Hvide Sande vil koste sommerhusejer millioner af kroner.

Selvom sommerhusejere som Finn Torslow potentielt står til at miste millioner af kroner, så er det stadig uvist, hvor stor kompensation sommerhusejerne får. Hvis de altså overhovedet får en.

Der er nemlig kun et enkelt fortilfælde - på Lolland - og der har havvindmøllerne ikke udløst erstatning. De var dog 77 meter lavere end de, der skal stilles op med Vesterhav Syd.  


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Miljø.