Kampagne får flere børn i sadlen

Alle Børn Cykler er navnet på en kampagne, der skal få børn til at cykle til og fra skole. I Skjern er kampagnen allerede på førstedagen et stort hit.

Endnu flere børn skal cykle til og fra skole. Det er målet med en ny kampagne, som Cyklistforbundet og TrygFonden står bag.

På Amagerskolen i Skjern ser de allerede på kampagnens første dag en stor ændring. Nu håber de på, at cykelentusiasmen vil vare ved.

- Når vi nu deltager i den slags kampagner, så bliver der sat ekstra skub på. Så sker noget ret massivt i en periode, og så finder forældre måske ud af, når de cykler med deres børn, at det kan de små godt, forklarer Katja Uth, der er leder på skolen.

Cyklistforbundet og TrygFonden har bl.a. udlovet cykler til alle elever i den klasse, der er bedst til at bruge cykel og cykelhjelm, når turen går til og fra skolen.

At flere af Amagerskolens elever mandag valgte at tage cyklen i skole, glæder også den trafikansvarlige lærer, Mile Prce:

- Det er en del af bevægelsen, at eleverne kommer cyklende til skole, og vi er friske om morgenen. Det betyder meget for undervisningen, forklarer han.

National indsats

Knap 130.000 børn deltager i kampagnen, der kører over hele landet.

Omtrent hvert fjerde barn i alderen 6-10 år bliver kørt til og fra skole. Det tal ønsker Cyklistforbundet at sænke markant.

- Vi håber selvfølgelig på at få flere børn op på cyklen, og vi håber på, at flere børn bliver ved med at cykle. Og så håber vi selvfølgelig også, at deres forældre ser en god mulighed for også at tage cyklen på arbejde, når nu deres børn cykler til skole, lyder det fra kampagnechef Maria Bech.

Hun råder i øvrigt bilister til at være særligt opmærksomme, når de færdes nær skoler. I de kommende dage vil der nemlig være ekstra mange små cyklister i trafikken.

Kampagnen fortsætter frem til den 12. september.

 

I vores sene udsendelse kan du se, hvad eleverne fra Amagerskolen synes om at cykle til og fra skole. Indslaget kan du også se herunder.

01:52 Luk video