Kaj Munks søn: I orden at lade Stram Kurs-kandidat tale på Præstegård

Stram Kurs-kandidaten var inviteret til Valdemarsdag på Kaj Munks Præstegård. Formanden for præstegårdens venner boykottede arrangementet, men Kaj Munks søn bakker op.

Det er 800 år siden, at Dannebrog efter sigende faldt ned fra himlen, og traditionen tro blev det fejret med et arrangement på Kaj Munks Præstegaard.

Stram Kurs-kandidaten Iben Tranholm var inviteret til arrangementet, og det fik formanden for Præstegårdens Venner til at blive væk. Men Kaj Munks søn kunne ikke se noget problem i, at hun var inviteret. 

- Hun rør ved noget, som er vigtigt at få frem i lyset. Den undseelighed vi føler med troen og med kristendommen, synes jeg er et klart tegn i tiden, siger Mogens Munk.

Han har tidligere kaldt det ’smagløst’ og ’unødigt provokerene’, men nu er tonen en anden. Han understreger dog, at han støtter op om debatten, og ikke om partiet.

- Stram Kurs, det er vi enige om, det hører ikke hjemme her, siger han.

- Men er det Stram Kurs? Det er jo mere hende, og hendes personlighed, uddyber han.

Du kan høre et lille udsnit af debatten her.

Jeg er ikke deres modstander

Iben Tranholm er debattør og teolog, og det er i det henseende, hun i dag var inviteret til at debattere,

- Da vi inviterede Iben i sin tid, var hun ikke opstillet for Stram Kurs. Men hun var stadig en person med meget højreradikale synspunkter, og jeg synes, det er vigtigt at have debatten fra forskellige synspunkter. For ellers har vi ikke en debat, siger Mette Bjerrum Jensen, der er direktør for Ringkøbing-Skjern Museum.

quoteJeg synes, det er meget trist, at venneforeningen ikke vil høre, hvad jeg har at sige i dag. At vi er nået dertil, hvor man ikke har lyst til at lytte til dem, man tror, er ens modstandere

Iben Tranholm, Teolog, Debattør og Stram Kurs-kandidat

Det er netop museet, der står bag arrangementet, hvor der blandt andet blev diskuteret danskhed, demokrati og kultur.

Men Stram Kurs-kandidatens medvirken har altså mødt hård kritik fra Præstegårdens Venner. De mener ikke, at præstegården bør sættes i forbindelse med Stram Kurs, og de har derfor boykottet arrangementet.

Det ærgrer Iben Tranholm.

- Jeg synes, det er meget trist, at venneforeningen ikke vil høre, hvad jeg har at sige i dag. At vi er nået dertil, hvor man ikke har lyst til at lytte til dem, man tror, er ens modstandere Jeg tror nemlig slet ikke, at jeg deres modstander, siger hun.

Bestyrelsen for Præstegårdens Vennekreds har ikke ønsket at begrunde deres beslutning i dag.

Mogens Munk var blandt tilhørerne, da Stram Kurs-kandidat besøgte Vedersø Præstegaard