Kæmpe feriepark i fare: Vi har en deadline inden jul

Planerne om Søndervig Feriepark risikerer at komme i fare.

Keld Hansen er manden bag ideen om Søndervig Feriepark. Foto: Troels Esmarch

En feriepark med 500 sommerhusgrunde og Nordeuropas største badeland har været mere end ti år undervejs. Men den plan risikerer nu at komme i fare, hvis der ikke ligger en politisk afgørelse om Søndervig Ferieparks fremtid inden jul.  

Det er vi trætte af, det er ingen hemmelighed. Vi og vores medinvestor er utålmodige.

Keld Hansen

- Vi har en deadline, der hedder inden jul, for vi har en medinvestor, der rykker for at få en afgørelse, siger Keld Hansen, der er idémanden bag Søndervig Feriepark. 

- Vi håber på at få en rigtig god julegave, hvor politikerne melder ud, at vi får lov til at have de her 500 huse, siger han.

Sagen kort 

 • Keld Hansen søsætter i 2006 ideen om at etablere Søndervig Feriepark.
   
 • I forbindelse med finanskrisen i 2008 bliver planen om Søndervej Feriepark lagt på hylden.
   
 • I 2013 bliver de første prøvehuse bygget.
   
 • Lars Løkke er på besøg i Søndervig og lover, at Søndervig Feriepark bliver en realitet, hvis han bliver statsminister. 2015 er også året, hvor den daværende regering giver grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, hvor Søndervig Feriepark er én af dem.
   
 • En ny planlov i 2016 lægger op til at placere 6000 sommerhusgrunde i kystnærhedszonen mod at landets kommuner sløjfer 5000 eksisterende grunde. Ringkøbing-Skjern Kommune søger efterfølgende om 500 sommerhusgrunde. Det giver fornyet tro på projektet.
   
 • Hvordan grundene skal fordeles er stadig uvist. Til TV MIDTVEST den 14. juli 2018 sagde Socialdemokratiets erhvervsordfører, Thomas Jensen, følgende til TV MIDTVEST: ”Vi har forhandlet om det her i længere tid, og vi har været uenige om, hvordan teksten skal udlægges omkring fordelingen af sommerhuse. Nu er vi kommet tættere på en løsning.”
Se mere
02:52

Aftenens indslag kan du se lige her. 

Luk video

Der er gået politik i den 

Ferieparken i det vestjyske har været på tegnebrættet længe, men flere bump på vejen har gjort, at hele processen er blevet trukket i langdrag. I 2015 gav den daværende regering grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, hvor Søndervig Feriepark var én af dem. Siden da er der dog ikke sket meget.

Læs også Thomas Jensen bryder tavsheden: Vi finder en løsning på Søndervig Feriepark

- Det er vi trætte af, det er ingen hemmelighed. Vi og vores medinvestor er utålmodige. Efter at der blev lukket op for de her ti forsøgsområder i 2015, er der gået politik i den. Det synes vi helt ærligt ikke er fair, siger han.

Den nye planlov ligger klar i 2016. Den giver fornyet håb til projektet, da Ringkøbing-Skjern Kommune i 2017 søger om 500 sommerhusgrunde til Søndervig Feriepark. Men den nye planlov volder stadig problemer for realiseringen af ferieparken.

- Det, de mangler, er jo omkring Søndervig Feriepark og fordelingen af de sommerhusgrunde, som man har puttet ind i en pulje. Der er nogle ting, som Socialdemokratiet vil have gennemført, og når regeringen går med til det, så skal det her nok blive kørt igennem, siger Keld Hansen.

02:49 Luk video
01:46

Her kan du indslaget, fra da Lars Løkke besøgte Søndervig. 

Luk video