Kæmpe erstatning

Enkemanden efter den tyske turist, som døde ved Ringkøbing Sygehus, har fået stor erstatning.

Enkemanden til den kvinde, som døde på parkeringspladsen ved Ringkøbing Sygehus i april 2008, har fået udbetalt en erstatning på 110.000 Euro. Det svarer til 826.000 kroner.

Den tyske kvinde omkom, mens hun og manden ventede på hjælp - blot få meter fra Regionshospitalet i Ringkøbing. Men dørtelefonen ved hospitalsindgangen virkede ikke, og familien nåede aldrig at få hjælp.

Villy O. Christensen, som er formand for Patientforeningen, som har støttet den tyske enkemand, Andreas Werth i sagen, siger, at de er tilfredse med beløbets størrelse.

- Med afgørelsen føler enkemanden sig lettet. Det var ikke ham som svigtede - det var det danske system, siger Villy O. Christensen.

Det er Patientforsikringen, som har afgjort størrelsen på erstatningens størrelse. Men det er Region Midtjylland, som betaler.

I følge sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen fra Region Midtjylland bliver erstatningen udbetalt, fordi dørtelefonen ved sygehuset ikke virkede - og regionen ikke havde nogen skriftlig procedure i forhold til eftersyn af den.

Leif Vestergaard Pedersen er meget ked af sagen - også fordi flere ansatte ved Regionshospitalet i Ringkøbing er blevet så stærkt belastet af sagen, at det har medført to længere sygemeldinger:

- Med denne afgørelse bliver det slået fast, at det ikke var vores sundhedspersonale, der svigtede - men vores tekniske procedurer, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Hør kommentar fra Villy O. Christensen, Patientforeningen her: