Juletræs-snack: Dyrepark siger tak på dyrenes vegne

Jyllands Park Zoo ved Haunstrup takker alle dem, der har mulighed for at indlevere deres brugte juletræ, så parkens dyr kan få glæde af dem.

Geder og mange andre dyr i Jyllands Park Zoo elsker at smovse brugte juletræer. Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Dyrene i Jyllands Park Zoo ved Haunstrup fik i dag serveret folks gamle juletræer, og det var et hit hos aberne, yakokserne, odderne og lamaerne, som straks kastede sig over træernes grønne toppe.

Læs også VIDEO: Juletræer sikrer klitterne

Det er efterhånden blevet en tradition for mange at aflevere juletræet i den lokale zoologiske have - og her er de glade for at tage imod friske, dyrevenlige juletræer.

- De går til et godt formål, og træerne bliver brugt igen. Og mange af vores dyr har gavn af dem og kan godt lide at spise dem. Yakokserne synes, de er helt vildt sjove at stange rundt med, så de har et godt stykke legetøj det næste stykke tid, fortæller dyrepasser Janni Poulsen fra Jyllands Park Zoo. 

Yakokserne elsker både at kaste rundt og spise de brugte juletræer, som Jyllands Park Zoo får indleveret.  Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Læs også Brugte juletræer kan give varme til 3,6 mio. brusebade

Ved middagstid søndag var der blevet afleveret omkring 1000 træer, men de bliver ved med at komme, og sidste år fik dyrene serveret cirka 3000 træer til stor glæde for de mange dyr.

- De dyr, der får juletræerne får også mange grene normalvis - og så får de bare ikke så mange af de grene og så spiser de barken på juletræerne og nålene i stedet, og det elsker de, siger Janni Poulsen. 

Dyrepasser Janni Poulsen takker for de mange juletræer, som folk afleverer hos dem, når julen er overstået. Hun understreger, at de ikke kan få for mange.  Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

På facebook siger Jyllands Park Zoo tak til alle dem, der har mulighed for at aflevere deres juletræ til dyreparkens dyr.