Jublende borgmester: Nu er en ny vej kommet tættere på

Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 18 millioner til en redegørelse, der er første skridt mod en 2+1 vej mellem Ringkøbing og Herning.

Hans Østergaard er i godt humør i dag. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Optimismen er svær at skjule hos Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard. Regeringen og Dansk Folkepartis finanslovsaftale indeholder nemlig et punkt, som har fremkaldt et smil på hans læber.

Læs også Kommune vil bruge millioner på kampagne for ny vej

Der er blevet afsat 18 millioner til en såkaldt VVM-redegørelse, som er første skridt i retning af en 2+1 vej mellem Ringkøbing og Herning. En vej som kommunen længe har kæmpet for.

- Det er vi rigtig glade for. Vi er så godt tilfredse. Idéen om en 2+1 vej opstod omkring 2009, og vi har lige siden bokset videre med den ved enhver given lejlighed. Vi har et stort behov for den vej, slår han fast.

Til glæde for erhvervslivet

Hans Østergaard fortæller, at vejen især er nødvendig på grund af erhvervet i kommunen. Han fremhæver blandt andet Vestas og Arla som virksomheder, der har investeret i kommunen.

Jeg hører også, at vi er kommet højere op på listen over kommuner, der har infrastruktur, der skal forbedres. Det bekræfter de 18 millioner. Hovedvej 15 er kommet længere op på dagsordenen

Hans Østergaard, borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune

- Det gør de også med forventning om, at der bliver investeret i den nødvendige infrastruktur, siger han og fremhæver, at udvidelsen af motorvejsnettet ved Herning også har givet mere trafik på hovedvej 15 til Ringkøbing.

Det er også nogle af årsagerne til, at kommunen tidligere valgte at investere en halv million om året på en kampagne, der skulle råbe politikerne på Christiansborg op. Der ansatte de konsulentbureauet Primetime.

Ikke sikkert endnu

Der er på nuværende tidspunkt dog kun tale om 18 millioner til en VVM-redegørelse, så vejen er stadig ikke sikret.

Læs også Mødes med minister: Borgmestre forlanger bedre veje fra Hanstholm til Herning

Borgmesteren tillader sig dog stadig at være optimistisk.

- Det er vi fuldt bevidst om. Når jeg alligevel tillader mig at juble, og det gør jeg, så er det fordi der nu bliver afsat midler og dermed handlet på det, forklarer han og tilføjer:

- Jeg hører også, at vi er kommet højere op på listen over kommuner, der har infrastruktur, der skal forbedres. Det bekræfter de 18 millioner. Hovedvej 15 er kommet længere op på dagsordenen.