Jobopslag: Her skal du møde på havnen inden for 15 minutter

For første gang nogensinde har Kystredningstjenesten i Hvide Sande slået en stilling op som frivillig redningsmand.

Kendskab til farvandet ud for Hvide Sande er en fordel, du bor i nærheden af havnen, og så er din arbejdsgiver indstillet på, at du kan forlade jobbet med kort varsel.

Sådan lyder nogle af kravene til det jobopslag, som Kystredningstjenesten i Hvide Sande har slået op. De søger en en frivillig redningsmand, som kan møde på havnen inden for 15 minutter.

- Det kræver, at man er indstillet på at køre, lige når køddet er lagt på grillen, og det skert faktisk tit, siger Lorentz Lauridsen, der er leder af Kystredningstjenesten Hvide Sande.

Det er første gang, tjenesten slår jobbet op. Engang var der ventelister, og de heldige blev prikket på skulderen, hvis de var dygtige nok, men den tid er ovre.

- Folk værdsætter deres fritid mere nu, end da jeg begyndt. Man kan godt mærke, at der er flere ting at tage sig til, siger Lorentz Lauridsen.

Der er 21 redningsstationer i Danmark, og Midt- og Vestjylland er den landsdel med flest. Her er redningsstationer i Hanstholm, Nørre Vorupør, Thyborøn, Agger, Thorsminde og så Hvide Sande.

Tre ud af fire ansatte i tjenesten er frivillige. Redningsmændene skal stå klar på havnen senest 15 minutter efter, alarmen er gået.