Jakob Ellemann: Oplagt med nationalpark ved Skjern Å

Hvis der er lokal enighed og opbakning fra lodsejerne, præsenterer miljøministeren gerne idéen for sine kolleger på Christiansborg.

Der er mange gode argumenter for, at området ved Skjern Å bliver Danmarks sjette nationalpark.

Sådan lød det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), da han mandag besøgte Skjern Å for at høre nærmere om de planer, som Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner onsdag aften vil fortælle om på et stort borgermøde i Skjern. 

- Det er et dejligt område, og jeg kan godt forstå ambitionen om at ville lave en nationalpark her. Hvis man kan få opbakning fra både lodsejere og de politiske partier, så er det her en idé, som kan få gang på jord, sagde ministeren til TV MIDTVEST.

I 2012 var Skjern Å tæt på at få status som nationalpark, men projektet faldt i sidste øjeblik på grund af modstand fra enkelte lodsejere. Denne gang lægger de to kommuner op til, at stregerne på kortet skal tegnes efter et princip om frivillighed og dialog.

Ideen er ikke fremmed på Christiansborg

Der er kun sat penge af til de fem eksisterende nationalparker, så hvis antallet nu skal udvides, kræver det, at politikerne på Christiansborg nikker ja. Men det er heller ikke urealistisk, mente Jakob Ellemann-Jensen.

- Rent politisk vil vi gerne lige se, hvordan går det med de fem første nationalparker. De er meget forskellige i deres art, men har sådan set meget god succes indtil videre. Så det er klart, at hvis der er en politisk vilje til at fortsætte, så synes jeg, at det her er et oplagt sted at gøre det. Tanken har allerede været der, så det er ikke noget, der er helt fremmed, heller ikke på Christiansborg, sagde han.

Ministeren sagde, at han gerne præsenterer ideen for Folketingets partier, hvis der ligger et helt konkret udspil, og hvis der er lokal opbakning.

- Jeg synes i udgangspunktet, at det her er en rigtig god idé. Det er et vidunderligt område, der er en spændende historie at fortælle, og der er en dejlig natur at formidle, lød det fra ministeren.

SE OGSÅ: Indslag fra juni 2018. Ringkøbing-Skjern og Herning gør endnu et forsøg på at få en nationalpark ved Skjern Å.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.