Jack-up lægger til i Hvide Sande

Det enorme skib har været på sin første opgave, og lægger nu til i Hvide Sande Havn.

Efter at DBB's spritnye skib Jack-Up Wind Server netop har været på sin første opgave, lægger det søndag til i havnen i Hvide Sande.

- Vi har valgt at benytte Hvide Sande, fordi vi kender havnen som en central, fleksibel og serviceminded havn, hvor havbunden er meget velegnet til Jack-up, siger Ole Jacob Wang Nielsen, Head of Sales & Marketing, DBB Jack-Up, og refererer hermed til de tidligere anløb som DBB har haft i Hvide Sande med Wind Server´s lillebror - Jack-up´en WIND.

Wind Server er et helt nyt Jack-Up skib, som DBB Jack-Up har fået bygget i Tyskland. Skibet er speciel designet til service- og reparationsopgaver på havvindmøller samt mindre installationsopgaver. Wind Server er ca. 80 m. langt + kran. Skibet kan jacke-up på vanddybder op til 45 meter, og via et innovativt nyt jacking system, så kan Server faktisk hæve sig med en meter i minuttet ved hjælp af 36 elmotorer ved hvert ben. Wind Server er udstyret med en 400 tons kran.

Hvide Sande Havn og by byder den nye Jack-Up velkommen.

- Vi er meget glade for at Wind Server har valgt Hvide Sande, som deres første operations havn. Den pynter i havnen med dens 4x75 m. lange ben, og den er et stort skidt for os, i forhold til at få endnu mere offshore vind aktivitet ind til vores havn. Offshore vind fylder allerede i dag en del i Hvide Sande , bl.a. med de mange crewboat pit-stops hos Hvide Sande Skibs- & Baadbyggeri, men med vores placering som suverænt tætteste havn til de kommende havmølleparker ved Horns Rev 3 og Vesterhav Syd, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi går efter endnu mere offshore vind aktivitet i fremtiden, siger Esben Thomey Kristensen, kundeansvarlig ved Hvide Sande Service Group.

Også Havnedirektøren i Hvide Sande er begejstret.

- Hvide Sande er jo bygget op omkring fiskeriet, men siden havneudvidelsen i 2013 har vi gået efter - og fået - flere forskellige kunder i butikken. Dels indenfor godstransport, men i høj grad også indenfor offshore vind. Vi arbejder på at blive servicehavn til de havmølleparker der om få år kommer syd og nord for Hvide Sande, men vi glæder os selvfølgelig over at vi allerede nu har haft anløb af flere jack-ups, og andre offshore skibe i havnen, siger Steen Davidsen, Havnedirektør i Hvide Sande.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.