Intet super-dambrug i Hvide Sande

Natur - og Miljøklagenævnet sætter en stopper for et stort laksedambrug i Hvide Sande.

Danmarks Sportsfiskerforbund har vundet en ankesag i Miljø - og Naturklagenævnet. I 2011 gav Ringkøbing-Skjern Kommune tilladelse til at producere 1000 tons laks årligt i et nyt anlæg. Den afgørelse er nu blevet ophævet. Sportsfiskerforbundet ser det som en sejr for den vilde Skjern-Å laks.

- Vi var bange for, at det kunne påvirke laksen. Skjern Å-laksen er noget helt unikt, siger miljøkonsulent for Danmarks Sportsfiskerforbund, Lars Brinch Thygesen.

Uenighed om miljøskadeRingkøbing-Skjern kommune gav Langsand Laks tilladelse til produktion, fordi man ikke mente, at det ville skade den vilde laksebestand i Skjern Å. Det er sportsfiskerforbundet stærkt uenige i. De mener, at duftstoffer fra det nye dambrug vil forvirre vildlaksen, så den ikke længere vil svømme op i Skjern Å, og når den først er væk, kommer den aldrig igen.

Thue Holm fra Langsand Laks siger i en sms til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han er uenig i Natur- og Miljøklagenævnets fortolkning, og at man arbejder sammen med kommunen, om at løse sagen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.