Intern splid i Venstre efter mailsag

Flere Venstre-profiler i Ringkøbing-Skjern Kommune langer ud efter partiets egen borgmester. Det drejer sig om læsning af byrådsmedlemmers mails.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der opstået splid i Venstre. Partiets borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg, Hans Østergaard, kritiserer partiets nuværende borgmester, Iver Enevoldsen, for den omdiskuterede mailsag. Det skriver Herning Folkeblad.

- Det er ikke ligefrem befordrende med den slags sager. Det er ikke hensigtsmæssigt at løse en sag på den måde, som det er sket, siger han.

Hans Østergaard ved ikke, om sagen får indflydelse på det kommende valg, men håber, at sagen inden da har lagt sig.

Læste byrådsmedlemmers mails
Sagen rullede, da SF's Niels Rasmussen tirsdag den 14. juni politianmeldte kommunens borgmester, kommunaldirektør og jurist for at have snaget i hans og syv andre byrådsmedlemmers kommunemails. 

- Jeg er meget på linje med Hans Østergaard og mener klart, man skal undlade at trække dette kort (læse folks mails, red.), siger Venstres tidligere gruppeformand, Kristian Ahle.

Borgmester Iver Enevoldsen erkender over for Herning Folkeblad, at det er en træls sag. Han efterlyser desuden, at Hans Østergaard fortæller, hvordan han ville have håndteret sagen anderledes.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.