Ingen nye spor af maleri

Politiet i Ringkøbing er ikke optimistisk med henblik på at få opklaret et dyrt kunsttyveri fra Ølstrup Kirke.

Politiet har ingen nye spor i sagen om det Emil Nolde-maleri, der blev stjålet fra Ølstrup Kirke ved Ringkøbing mellem mandag morgen og tirsdag formiddag i sidste uge.

Det siger vicepolitiinspektør Jens Ole Pedersen fra lokalpolitiet i Ringkøbing til Ritzau.

- Jeg er ikke særlig optimistisk.

- Vi har ikke noget nyt i sagen, og da vi stort set ingen spor får, så tror jeg, der er tale om noget bestillingsarbejde, siger han.

Maleriet var indsat i kirkens altertavle og er malet af den dansk-tyske kunstner Emil Nolde i 1904. Det har titlen "Middag i Emmaus" og er vurderet til omkring 10 millioner kroner.

Leder efter bil

Onsdag i sidste uge fortalte politiet, at flere vidner havde bemærket en mørk metalblå Opel Astra eller Corsa, muligvis en stationcar, med tyske nummerplader tæt på kirken.

Den leder politiet stadigvæk efter, fortæller Jens Ole Pedersen.

- Efterlysningen af bilen har ikke givet resultat, så vi efterlyser den stadigvæk.

- Vi vil måske gå ud i "Station 2 Efterlyst" med sagen for på den måde at komme ud til en bredere skare. Men vi har ikke så mange muligheder, ud over at vi skal have tip fra offentligheden.

Politiet har efterlyst maleriet internationalt via Interpol og "The Laws of Art", som er et britisk netværk inden for stjålet kunst.

Ølstrup Kirke står ulåst i dagtimerne, men politiet har tidligere oplyst, at det er en mulighed, at tyvene har gemt sig i kirken og stjålet maleriet efter, at kirken er blevet aflåst. Politiet har ikke fundet tegn på, at der skulle være tale om indbrud.

Det stjålne maleri måler omkring 60 gange 80 cm, og tyvene har kunnet pille det ned ved hjælp af en skruetrækker.

/ritzau/