Hyldest til hjembyen: Håber det bliver hele Hvide Sandes sang

​En ung vestjyde fik hjælp fra hele byen, da han lavede video til sin første sang. En sang der er en hyldest til hjembyen Hvide Sande.

Den starter med store panoramabilleder udover fiskebyen, og så klipper den ind på havnen.

Karl Kristian Thuesen – der kun bruger Karl Kristian, når det kommer til musikken – har lavet en musikvideo, der er en ægte hyldest til hjembyen.

- Selv når det stormer vildt fra kysten ind, og alle måger danser om din kind, så er du aldrig helt alene her, synger han i sin første sang, der hylder hans hjemby, Hvide Sande.

En sang som Karl Kristian håber kan blive ”hele Hvide Sandes sang”. Og netop det med at sætte byen i gang er noget, som han har tænkt meget over i processen.

- Man kan starte op som solomusiker på to måder. Man kan prøve at gøre det hele selv fra dag et, eller også kan man være ærlig og spørge om hjælp, fortæller han til TV MIDTVEST.

Han gjorde det derfor til et projekt at finde ud af, hvor meget fælleskabet i byen kunne hjælpe ham. Han har derfor søgt penge hos både private og foreninger. Og flere ville gerne støtte, selvom det ikke typisk er den slags projekter, som de lokale forretninger og foreninger støtter.

- Sangen er jo på mange måder reklame for byen, så der var meget hjælp at hente. Jeg har for eksempel klip med fra havnen i min musikvideo, og dem har turistforeningen fået lov til at bruge fremover, fortæller den unge musiker.

Starten på en karriere

Målet med sangen er dog ikke kun at lave reklame for hjemstavnen, men nærmere at det skal være starten på en karriere.

Karl Kristian går på musikalsk grundkursus i Holstebro, og drømmen er at kunne leve af musikken. Derfor har han nu oprettet en side på Facebook og har planer om at skrive mange flere sange. De skal dog ikke nødvendigvis handle om hjembyen.

- Nu forpligter det, så der skal skrives en masse nye sange. De kommer til at handle om alt muligt, men nok mest om at være til, fortæller han.

Han fortæller selv, at han vil skrive sange, der er tilgængelige for alle, og de derfor skal have temaer, som der er til at forstå for de fleste.

Indtil videre går det meget godt. På de cirka tre døgn, som sangen har været ude, så er den nået ud til 100.000. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.