Hydra-Grene i Skjern opkøber kinesisk virksomhed

Skjernvirksomheden Hydra-Grene opkøber kinesisk fabrik og industrivirksomhed for at styrke tilstedeværelsen i Asien.

Skjernvirksomheden Hydra-Grene, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Aarhus, har tredoblet sin størrelse de seneste 12 måneder, og nu bliver de endnu større.

Ved årsskiftet købte Hydra-Grene den svenske hydraulik-virksomhed Specma, og nu foretager virksomheden endnu et opkøb, der fremadrettet giver en samlet omsætning på omkring 1,8 milliarder kroner.

Hydra/Specma overtager fra første september 2016 Etola China, der er en industrivirksomhed, som producerer smøre-, køle- og filtreringssystemer til industrigear og minedrift samt rør og slanger. Virksomheden er etableret i 2005 og er ejet af den finske industrigruppe Etola Group.

- Vi har samarbejdet med Etola China i flere år og har gode relationer til både ejere, ledelse og flere medarbejdere i virksomheden. Virksomheden passer strategisk meget fint ind i vores samlede setup og understøtter vores mål om at være tilstede med fuldskala produktion i Kina, fortæller adm. direktør Erik Lodberg og fortsætter:

- Vi har fået en god aftale, hvor vi blot overtager lager og produktionsfaciliteter til markedsværdi. Samtidig overtager vi en betydelig kundedatabase og den lokale forankring, som vil have stor værdi for os.

Efter opkøbet har Hydra/Specma to fabrikker i Kina med strategisk god beliggenhed: Én i Tianjin nær Beijing, hvor flere af verdens førende vindmølleproducenter har fabrikker, og én i Shanghai-området med hovedaktiviteter inden for hydrauliksystemer til marinekraner og trucks.  

Hydra/Specma modtog tidligere på året Eksportforeningens prestigefyldte Exporter of the Year-pris for sine internationale succeser. Virksomheden er førende i Norden inden for hydraulik til industri og blandt de førende i verden inden for hydrauliske løsninger til vindindustrien.

Virksomheden omsætter i 2016 for cirka 1,7 milliarder kroner og har 1.000 medarbejdere globalt. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.