Hvide Sande Havn indgår aftale med Vestas

MHI Vestas har valgt Hvide Sande Havn som operations havn, når den nye vindmøllepark ved Horns Rev 3 skal opføres.

Vestas har valgt, at det skal være Hvide Sande Havn, der skal være perations havn, når  den nye vindmøllepark ved Horns Rev 3 skal opføres.
Havnen i Hvide Sande ligger rigtig godt placeret i forhold til den nye vindmøllepark ved Horns Rev 3.
Vindmølleparken kommer nemlig til at ligge 33 kilometer vest-sydvest for Hvide Sande, mens afstanden til Esbjerg er omkring 55 kilometer. Det gør, at Hvide Sande havn er den nærmeste og mest oplagte havn at benytte som udgangspunkt, når mandskabet skal sejles ud for montage og opstilling af de 49 V164-8.0 MW MHI Vestas turbine, som skal udgøre vindmølleparken.

Havneaftale skaber liv i Hvide Sande
Hvide Sande Havn har udlejet havneareal og kaj faciliteter til MHI Vestas, som vil etablere administrationslokaler på havnen, samt benytte havnen som udgangspunkt for 3 transportfartøjer til mandskabet.

- Vi er rigtig glade for den tillid MHI Vestas har vist os. Vi forventer at denne aftale er den første af flere aftaler, med de underleverandører, der vil blive tilknyttet opførelsen af Horns Rev 3. Dermed ser vi frem til øget aktivitet og omsætning i hele lokalområdet i perioden, hvor etableringen finder sted. Vi har naturligvis også et håb om at havnen vil blive benyttet som servicehavn i tiden efter opførelsen, hvor Vindmølleparken skal serviceres og vedligeholdes, siger  havnedirektør Steen Davidsen.

I perioden fra sommeren 2018 til foråret 2019, vil op mod 40 personer være tilknyttet dette projekt, og de vil alle blive indkvarteret i Hvide Sande.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.