Hus afspærret efter fund af granat

Forsvarets bomberyddere skal tirsdag undersøge en granat, der formentlig stammer fra anden verdenskrig.

Et hus i Højmark ved Ringkøbing blev mandag afspærret efter, at der blev fundet en mortergranat, nogle våben og ammunition i huset.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at fundet blev gjort i forbindelse med oprydning i et dødsbo, og at forsvarets bomberyddere fra Skive Kaserne i løbet af dagen kommer til Højmark for at fjerne granaten og våbnene.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern skriver på sin hjemmeside, at det var den afdøde beboers to sønner, der fandt granaten. Den ene af sønnerne skriver ifølge dagbladet på Facebook, at han godt var klar over, at hans far havde "en forkærlighed for krudt og kugler". 

Sønnen skriver også, at faderen i sine unge dage "havde dykket i mergelgrave og fundet våben, som tyskerne havde dumpet i krigens sidste dage".

- Når ældre Højmarkboere kiggede ind til os, mens vi i det sidste stykke tid gik og ryddede op i den gamle smedje i Højmark, spurgte de sommetider med et glimt i øjet: I har vel ikke fundet noget farligt sprængstof, skriver sønnen ifølge dagbladet.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.