Hundelorte hærger skoler

En skoleleder i Ringkøbing-Skjern Kommune har lukket sine skolers sportspladser og legepladser på grund af hundelort.

Sportspladsen på Holmslands Skolen i Kloster er tom for legende børn. Under sneen og isen genner der sig nemlig en tikkende lugt- og bakteriebombe: Hundelort.

Hundeejere bruger tilsyneladende sportspladsen som lufteareal for deres hunde. Og tøvejret i går gjorde, at det bogstaveligt talt flød med hundelort.

Skolelederen på Holmslandsskolen i Kloster og Kirkeskolen i Skjern har nu taget konsekvensen af de mange hundeefterladenskaber. Han har simpelthen lukket sine skolers sportspladser og legepladser. Risikoen for bakterier er for stor.

- Når børnene leger rundt ude på isen og kurrer rundt, nogle på numsen og nogle på benene, så sprøjter det op med opløst hundelort. Og det sætter sig i børnenes tøj og i deres sko, og de får det på hænderne. Børn er, som de er. De får selvfølgelig suttet på deres hænder også, forklarer skoleleder Flemming Libner til TV/MIDT-VEST.

Mange børn syge

En del børn i de mindre klasser på skolen er i øjeblikket syge med maveonde, og skolelederen mistænker hundelortene for at have en del af skylden.

- Vi har klasser, hvor op til otte, ni ti elever er væk på grund af maveonde, fortæller Flemming Libner.

Sportspladserne og legepladserne er lukket indtil isen, og dermed også hundelortene, er væk.

Hør interviewklip med skoleleder Flemming Libner:

01:43 Luk video