Hunde vækkede ejer da garage stak i brand: - Intet kunne reddes

En kraftig garagebrand nær Videbæk blev i nat opdaget, da ejerens hunde gav sig til at gø. Hverken personer eller dyr kom noget til, men bygningen var ikke til at redde.

En mand kunne natten til tirsdag takke sine hunde for, at han opdagede en voldsom brand i sin garage.

I hvert fald var det hundenes gøen, der fik gjort ham opmærksom på, at der skulle slås alarm, fortæller indsatsleder hos Brand & Redning Midtvest, Michael Nielsen.

- Vi fik meldingen klokken 02.35. Jeg tror ikke, han havde opdaget det, hvis ikke hundene havde reageret.

- På det tidspunkt havde det allerede brændt i et godt stykke tid. Hvor længe er jeg ikke klar over, siger Michael Nielsen.

Branden opstod i en 100 kvadratmeter stor garage på Herborgvej syd for Videbæk. Garagen er blevet brugt til opbevaring af blandt andet havetraktor, værktøj, køleskab og fryser.

- Der var intet af det, der kunne reddes, lyder meldingen fra indsatslederen.

Branden måtte slukkes udefra

Brand & Redning Midtvest brugte et par timer på at få slukket flammerne, der var så kraftige, at operationen måtte foregå udefra.

- Vi fik sørget for at det ikke spredte sig, men vi kunne ikke sende røgdykkere ind i udhuset, fordi flammerne var for voldsomme, siger Michael Nielsen.

Ingen personer eller dyr er kommet noget til under branden.

Hverken politi eller brandvæsen ved på nuværende tidspunkt, hvordan branden i garagen er opstået. Midt- og Vestjyllands Politi regner med at sende teknikere ud for at undersøge stedet nærmere i løbet af dagen.