Hummerfabrik i Hvide Sande lukker

Fabrikken flytter produktionen til Skagen og Læsø.

Den er ellers ikke særlig gammel, hummerfabrikken i Hvide Sande. Den startede i 2002 med en lys fremtid foran sig. Hele 25 både sejlede hummere ind til fabrikken og læsede ialt 500 tons af om året.

Men nu er virkeligheden en anden. I takt med de nye fiskerireguleringer er hummerbådene blevet ophugget en efter en. Kun tre både fisker nu hummere. Det betyder, at der i 2008 kun blev landet 101 tons hummere i Hvide Sande mod 500 tons i 2004.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Men der var ingen, der kunne have forudset den udvikling. Det har ikke noget med finanskrisen eller nedgang at gøre, vi vælger bare at tilpasse forholdene til den nye virkelighed, siger Svend Larsen, Økonomidirektør på Læsø Fiskeindustri, som er ked af det på vegne af de ansatte, som nu står uden arbejde.

Lukningen af hummerfabrikken betyder nemlig et farvel til 12-13 helårsstillinger. Bygningerne og maskiner bliver overtaget af  hummerfabrikkens nabo, Søndergaard Fiskeeksport. Selve hummeranlægget vil blive flyttet til Skagen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.