Hospice klager til Ombudsmanden

Fonden, der har doneret 20 millioner kroner til Anker Fjord Hospice, klager over Region Midtjylland til Folketingets Ombudsmand.

Bente og Ib Malgaard Lauridsens Velgørende Fond donerede i 2004 20 millioner kroner til Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Støtten bliver brugt til hvert år at sænke hospicets husleje med en million kroner.

Men pengene ender i Region Midtjyllands kasse, mener fonden, der nu klager til Folketingets Ombudsmand. Regionen modregner bare donationen til Anker Fjord Hospice, når den fordeler midler mellem de i alt fire hospicer i regionen.

- Vi håber at ombudsmanden vil bede regionen om at tage sagen op på ny. Vi er ikke tilfredse før de penge, som fonden giver rent faktisk går til patienter og pårørende, og ikke til en rabat til Region Midtjylland, siger formanden for Anker Fjord Hospice, Eva Naur.

Bestyrelsen for Anker Fjord Hospice har efter eget udsagn henvendt sig til regionsformand Bent Hansen måde i januar, februar og marts for at mødes og finde en løsning. De har ikke fået svar på henvendelserne.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.