Holstebro satser på nøgenbadere

I Ringkøbing-Skjern gav det store protester - men det har ikke afskrækket Holstebro Kommune som vil markedsføre to strande som naturist-områder (arkivfoto).

Holstebro Kommune vil nu gøre en indsats for at lokke tyske nøgenbadere til strandene i Vester Husby på vestkysten og Handbjerg i Limfjorden.

Det er i forvejen tilladt at bade nøgen på alle danske strande, hvis man bare tager hensyn - men på et møde mandag besluttede kommunens erhvervs- og turismeudvalg at markedsføre de to strande som naturiststrande, og målgruppen er først og fremmest de mange medlemmer af det tyske svar på naturisterne, Freie Körper Kultur.

Et hensynsfuldt folkefærd

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der lignende planer i Vedersø, som i øvrigt er nærmeste nabo til Vester Husby, men her er planerne blevet sat på stand by efter massive protester fra lokale sommerhusejere.

Formanden for erhvervs- og turismeudvalget i Holstebro, Søren Olesen (DF) mener dog ikke, at naturisterne vil skabe problemer.

- Tyskerne er det mest hensynsfulde folkefærd, der findes, så jeg kan virkelig ikke forestille mig, hvordan det nogensinde skulle blive et problem. Ringkøbing-Skjern har tilsyneladende turister nok til, at man kan være sarte med, hvem man vil have herop. Det har vi ikke i Holstebro, siger han.