Holger Danske kan omdøbe torv

Holger Danskes placering er på Skjerns Byråds dagsorden tirsdag. Miljø- og Teknikudvalget foreslår et nyt navn til Mølletorvet.

Ifølge Miljø- og Teknikudvalgets indstilling skal Holger Danske stå på Mølletorv, som så skifter navn til Holger Danskes Plads. Der er foretaget en nabohøring om navneændringen, som ikke har ført nogen indsigelser med sig.

Landskabskunstneren Alfio Bonanno og museumsassistent Olav Martinsen har været med til at foreslå en placering i den nordlige ende af Torvet. Kunsterne foreslår at en halvbuet mur i munkesten med belægning af granit skal bygges bag Holger Danske og at der bag ham placeres en stor rund skive forbrændt egetræ. I baggrunden vil der blive plantet store træer.

Placeringen vil kræve, at der inddrages fire parkeringspladser på Torvet. I stedet skal der et andet sted i Skjern stilles fire parkeringspladser til rådighed i erstatning.

Kommunen har givet tilsagn om 100.000 kroner. Kunstudvalget står for halvdelen af tilskuddet til køb af Holger Danske og de resterende penge bliver brugt i forbindelse med opstillingen.

Skjern fejrer Holger Danskes første år i byen

Både formand for Miljø- og Teknikudvalget Ole Kamp og initiativtager til købet Jørgen Axelsen vil ikke kommentere på placeringen før den er endeligt vedtaget. Men Jørgen Axelsen fortæller, at statuens et års fødselsdag vil blive fejret den 2. maj.

- Vi synes han fortjener en ordentlig fejring. Han er jo ikke hvem som helst, siger Jørgen Axelsen til TV MIDTVEST.

Han håber på at Holger Danske fortsat vil være med til at give Skjern et positivt image.

Den 2. maj fejres skulpturens fødselsdag kl. 10 på Banegårdspladsen.