Hele Herborg indviede byens nye fritids- og kulturcenter

Ældrestyrken er en af årsagerne til, at Herborg i dag efter mange år kunne indvie byens nye fritids- og kulturcenter Kuben.

Mange års planlægning, hundredevis af møder, tusindvis af arbejdstimer og millioner af brugte kroner. I dag kulminerede det hele i den lille by Herborg ved Videbæk.

Snoren blev klippet til det nye fritids- og kulturcenter ved navn Kuben af alle byens 276 indbyggere. 

- Det er en fantastisk stor dag - det er virkelig noget vi alle har set frem til, siger Maren Margrethe Madsen, formand for forretningsudvalget i Herborg.

Det gamle forsamlingshus fra 1910 er revet ned, og planerne til et nyt forsamlingshus kom på bordet i 2008. I dag står nu et nyt fritids- og kulturcenter klar til brug. Det skal i fremtiden være stedet, hvor sognets beboere mødes til alt fra fest og foredrag til gymnastik og badminton.

 
 
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Kuben har kostet 7 mio. kroner. Størstedelen af pengene kommer fra SKAK Fonden og LAG-midler, men også byen selv har bidraget. 1 mio. kr. er indsamlet i de lokale husstande, mens 1,2 mio. kr. kommer fra lokale virksomheder.

Ældrestyrken har knoklet

Byen kan blandt andet takke fem ældre herrer for at have fået et moderne fritids- og kulturcenter. De fem frivillige har nemlig knoklet det sidste års tid

- Der har været dage, der var lidt sure, og andre dage har været rigtig sjove. Det er lige som med soldatertiden - vi husker kun de sjove timer, siger Gjøde Carlsen, en af de fem frivillige, der har været med til at bygge centret.

I Herborg omtales de som "ældrestyrken" - og altså ikke ældrebyrden - fordi sådan et projekt kun kan lykkes, når frivillige tager fat.

I aften mødes byen til fest. 

De fem mænd, der går under navnet "Ældrestyrken"
De fem mænd, der går under navnet "Ældrestyrken"
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.