Havnedirektør venter gerne tre år mere på kystnære møller

Opførelsen af de kystnære vindmøller er udskudt til 2023, men det bekymrer hverken LO eller havnedirektøren i Hvide Sande Havn.

Havnedirektøren er ikke overrasket over, at opførelsen af de kystnære vindmøller ved Vesterhav Syd og Vesterhav Nord er udskudt. Og det bekymrer ham heller ikke.
Havnedirektøren er ikke overrasket over, at opførelsen af de kystnære vindmøller ved Vesterhav Syd og Vesterhav Nord er udskudt. Og det bekymrer ham heller ikke.
Foto: Trine Jensen - TV MIDTVEST

Erhvervslivet i Hvide Sande må nu vente tre år mere, før de får gavn af de arbejdspladser, opførelsen af de kystnære vindmøller fører med sig.

Byggeriet af de kystnære vindmøller ved Vesterhav Syd og Vesterhav Nord er nemlig udskudt i tre år, men det er ikke noget, der vækker bekymring hos havnedirektør ved Hvide Sande Havn, Steen Davidsen.

- Jeg blev ikke særlig overrasket. Jeg havde regnet med, at det ville blive udskudt et til to år. Det er ikke noget, det står og falder på. Havnen og virksomhederne hernede har også en lang række andre aktiviteter, siger han.

Forsinkelsen af de kystnære vindmøller kommer, fordi Energiklagenævnet skal lave et tillæg til den eksisterende VVM-rapport.

Efter flere klager over møllernes placering, skal en ny miljøundersøgelse så bestemme, hvor møllerne præcist skal stå.

Selvom formand for LO i Ringkøbing Fjord, Helge Albertsen, ærgrer sig over forsinkelsen, mener han, at vindmølleparken er værd at vente på.

- Det er en helt ny branche, ny teknologi, ny viden og nye kvalifikationer. Det giver virkelig udviklingsmuligheder og velstand i vores område, og det skal vi hele tiden være åbne overfor som udkantskommune, siger han.

Politiker vil stoppe projektet

I Hvide Sande er havnedirektøern stadigvæk overbevist om, at projektet bliver en realitet. Men den nylige udskydelse har fået flere politikere til at gå ind i kampen for at droppe vindmøllerne helt.

Thomas Danielsen, som er Energi-, forsynings- og klimaordfører for Venstre, er en af dem, der tidligere har kæmpet imod den kystnære placering. Han ser udskydelsen som et vindue til at tage kampen op igen.

- Jeg håber, vi kan genforhandle aftalen med Vattenfall, så vi kan kompensere dem, droppe projektet og få møllerne helt ud på havet, siger han.

Men en politikers opråb gør ikke havnedirektør Steen Davidsen nervøs. Vattenfall, som skal opføre vindmøllerne, har nemlig slået fast, at projektet bliver en realitet.

Havnedirektøren er derfor optimistisk, og ser frem til opførelsen af de kystnære vindmøller.

- Det skaber aktivitet. En ting er installationen, men de næste 25 år, hvor vindmølleparken skal drives, giver også beskæftigelse, siger han.

1:39