Havn erkender farlig indsejling: Nu gør de noget ved det

Indsejlingen til Hvide Sande Havn er blevet for farlig. Nu skal der ske ændringer, så fiskerne ikke benytter sig af alternative havne.

I 2013 præsenterede Hvide Sande Havn en stor udvidelse til små 150 millioner. En ny mole var med til sikre, at vanddybden i indsejlingen blev forøget fra 4,5 til seks meter. Men nu peger fiskerne på, at molen har gjort det farligere at sejle ind og ud. Havnen erkender problemet.

quoteDen utryghed der nu er skabt, den er vi meget, meget fokuseret på at få vendt til en fortsat tryghed.

Steen Davidsen, Havnedirektør, Hvide Sande Havn

- Jeg tror, jeg må medgive, at under visse forhold og under ekstreme forhold, så er det blevet farligere end tidligere, siger Steen Davidsen, der er Havnedirektør i Hvide Sande Havn.

Indsejlingen blev med udvidelsen rykket 400 meter længere ud i havet. Det giver mere strøm og større bølger. Samtidig betyder den nye sydmole, at vejen ind i havnen er blevet mere snæver.

Senest i oktober var det tæt på at gå galt for to fiskekuttere, der stødte ind i molen. Og påsejlingerne får nu havnen til at reagere.

- Den utryghed der nu er skabt, den er vi meget, meget fokuseret på at få vendt til en fortsat tryghed, siger Steen Davidsen.

Lorentz Lauridsen, der er stationsleder ved Kystredningstjenesten i Hvide Sande, mærker også, at det er blevet farligere at sejle ind i hanven.

Sammen med fiskeriforeningen og redningsstationen har havnet aftalt en række nye tiltag. Blandt andet mere lys på molerne, bedre information om strøm, dybde og bølger, og så også bedre kommunikation mellem havn og skibe.

quoteVi skal have trygheden tilbage igen. Vi skal have sådan at man trygt og sikkert kan anløbe Hvide Sande Havn.

Steen Davidsen, Havnedirektør, Hvide Sande Havn

I første omgang er der ikke lagt op til, at molerne skal ændres, men havnen vil undersøge, om der skal senere skal ske tilpasninger.

- Vi skal bare have et godt og solidt grundlag at vurdere det på, siger Steen Davidsen.

Nogle af fiskerne i Hvide Sande Havn har overfor TV MIDTVEST givet udtryk for, at de vil vælge andre havne, hvis forholdene ikke bliver bedre.

- Det er jeg selvfølgelig ked af at høre. Og det er jo helt klart det, vi skal undgå. Vi skal have trygheden tilbage igen. Det skal være sådan, at man trygt og sikkert kan anløbe Hvide Sande Havn, siger havnedirektøren.

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.