Har lavet fire kilometer lang guirlande - nu er konkurrence afgjort

​​​​​​​Den mere end fire kilometer lange guirlande hos en købmand i Troldhede rakte til en syvendeplads i en landsdækkende guirlandekonkurrence.

Sådan ser der ud i købmandsbutikken i Troldhede, hvor byens borgere har produceret en mere end fire kilometer lang guirlande. Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Umiddelbart lyder en 4500 meter lang guirlande i Min Købmand-butikken i Troldhede som et godt bud på Danmarks længste af slagsen.

Læs også Galleri: Guirlande på flere kilometer pynter hos købmand

Men i den interne konkurrence mellem alle Min Købmand-butikker i landet rækker det kilometerlange julepynt blot til en syvendeplads.

Det fortæller købmand Mathias Bjerg Kristensen fra Min Købmand i Troldhede.

- Vi er lidt skuffede. Men til gengæld glæder vi os over, at vi har al den hyggelige pynt i butikken.

Den længste guirlande er 18 kilometer lang

Hele Troldhede by er gået sammen for at lave den længst mulige guirlande og dermed kæmpe med om de 10.000 kroner i præmiepenge, der har været på højkant.

Præmien løb borgerne i Ravnkilde i Nordjylland med. Tilsammen formåede de at lave en 18 kilometer lang guirlande.

Mathias Bjerg Kristensen er dog alligevel stolt af indsatsen i Troldhede.

- Det har givet os et rigtig godt sammenhold. Det er der ikke nogen tvivl om. Og det er jo sådan set det fedeste ved det, siger han. 

02:01

TV MIDTVEST besøgte købmanden i Troldhede for at se nærmere på den lange guirlande. Butikken har været oppe mod 167 andre butikker fra samme kæde.

Luk video