Handicappet kvinde har boet i en trailer i en måned

Henriette Østergaard skulle være flyttet ind i sit nye hus den 1. juli, men byggefirmaet har endnu ikke taget første spadestik.

Juleaften 2017 brændte Henriette Østergaards hus uden for Tim ned. Hun blev genhuset og fik via en forsikringsagent kontakt til Lunderskov Nybyg, som skulle bygge hende et handicapvenligt nyt hus. Ifølge Henriette Østergaard lovede Lunderskov Nybyg, at huset ville stå færdigt 1. juli 2019. Så hun underskrev en kontrakt med Lunderskov Nybyg og betalte via sit forsikringsselskab et forskud på 500.000 kroner. Men byggefirmaet er endnu ikke gået i gang med byggeriet.

quoteDet er ikke særlig behageligt at bo her, men jeg kan ikke gøre andet. Det er det eneste sted, jeg ved, jeg kan være.

Henriette Østergaard

Henriette Østergaards genhusning udløb 30. juni, så hun har følt sig nødsaget til at flytte ind på sin byggegrund – ikke i et hus, men i en biltrailer og en havepavillon.Så nu bor hun i en biltrailer på sin byggegrund.

- Det er ikke særlig behageligt at bo her, men jeg kan ikke gøre andet. Det er det eneste sted, jeg ved, jeg kan være. Jeg kan ikke blive genhuset mere, der er ikke noget hus, og jeg har ikke råd til at leje en bolig, siger Henriette Østergaard og fortsætter:

- Jeg får førtidspension og skal stadig betale af på det lån, der var i det brændte hus og så skal jeg have lidt at leve for, og så er der ikke flere penge at gøre med.

Sådan så det ud den 24. december 2017, da Henriette Østergaards hus brændte.
Sådan så det ud den 24. december 2017, da Henriette Østergaards hus brændte.
Foto: Privatfoto

Byggesagen er endt i kaos

Byggesagen mellem Henriette Østergaard og Lunderskov Nybyg er gået i hårdknude, og de to parter kommunikerer nu kun med hinanden via deres advokater. Henriette Østergaard har fra starten haft meget specifikke krav til sit nye hus, da hun sidder i kørestol. Samtidig har hun også krav om, hvem, der skal udføre maler-, VVS- og elarbejdet, men ifølge Henriette Østergaard er disse krav noget, som Lunderskov Nybyg efterfølgende har krævet flere penge for.

- Jeg har været for godtroende, da jeg skrev under på kontrakten med Lunderskov Nybyg, siger Henriette Østergaard.

I følge Henriette Østergaard manglede Lunderskov Nybyg også at søge om byggetilladelse til jordvarme hos Ringkøbing-Skjern Kommune og derfor kunne byggeriet ikke gå i gang den 4. marts som aftalt, og Henriette Østergaard forbød derfor byggefirmaet at gå i gang med arbejdet.

Hvem skal have de 500.000 kroner?

Lige nu kæmper de to parter om, hvem, der har ret til de 500.000 kroner, som Henriette Østergaard allerede har betalt i forskud. Lunderskov Nybyg har ikke ønsket at kommentere sagen, men henviser til deres advokat. Henriette Østergaards krav er, at hun skal have 450.000 kroner tilbage.

- Jeg synes det er uretfærdigt, at de overhovedet skal have nogle penge, siger Henriette Østergaard.

Hun planlægger at blive boende i sin trailer så længe sagen kører.

Henriette Østergaard sover i en biltrailer og har resten af sit midlertidige hjem i en havepavillon.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST