Håndbold: Skjern-keeper Emil Nielsen skifter til fransk storklub

Storklubben HBC Nantes har købt Emil Nielsen fri af kontrakten med de danske mestre.

Til sommer går turen fra Vestjylland til Vestfrankrig for 21-årige Emil Nielsen.
Den franske storklub, HBC Nantes, har gjort brug af frikøbsklausulen i målmandens kontrakt, som i december sidste år blev forlænget frem til 2021.

Til kolossal stolthed og meget stor ærgrelse, siger bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

- Som klub er vi enormt stolte over, at vi til sommer sender Emil afsted til et af Europas bedste mandskaber. Samtidig må vi erkende, at vi havde krydset fingre for, at han ville fortsætte sin flotte udvikling i minimum én sæson mere i Skjern Håndbold.

Ekstraordinært håndboldtalent

Emil Nielsen spillede en afgørende rolle, da Skjern Håndbold i maj kunne kalde sig danske mestre for første gang siden 1999, da klubben slog Bjerringbro-Silkeborg i DM-finalen. Til sommer er det så den franske storklub, der får glæde af Skjern-talentet. 

quoteVi har alle dage vidst, at Emil Nielsen var hos os på lånt tid. Han er en éner. Et ekstraordinært målmandstalent med et ubegrænset potentiale, og derfor var vi forberedt på, at situationen kunne opstå

Carsten Thygesen, Bestyrelsesformand, Skjern Håndbold

- Vi har alle dage vidst, at Emil Nielsen var hos os på lånt tid. Han er en éner. Et ekstraordinært målmandstalent med et ubegrænset potentiale, og derfor var vi forberedt på, at situationen kunne opstå, siger Carsten Thygesen.

Det unge stjernefrø kom fra Århus Håndbold forrige sommer, og var stærkt medvirkende til Champions League-succesen og DM-triumfen i maj-måned. En titel, som Nielsen hungrer efter at gentage inden opholdet slutter i det vestjyske.

Fra menigitis til Champions League

At Emil Nielsen overhovedet er nået så langt i sin håndboldkarriere var ikke givet på forhånd. For knap tre år siden blev han ramt af den alvorlige sygdom meningitis. En sygdom, der satte ham ud af spil. I dag takker han derfor Skjern Håndbold for at tro på ham i den svære tid.

- Jeg kan skrive en 20-siders lang stil om, hvor meget Skjern Håndbold har betydet for mig. De troede på mig, da jeg var nede i det sorteste hul i mit sygdomsforløb. Det vil jeg for evigt være klubben taknemmelig for, siger Emil Nielsen og uddyber om skiftet til franskmændene.

quoteDet er en kæmpe drengedrøm, som går i opfyldelse. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve mig af i én af verdens største ligaer

Emil Nielsen, Skjern Håndbold

- Det er en kæmpe drengedrøm, som går i opfyldelse. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve mig af i én af verdens største ligaer. Men først handler det om at slutte af med manér i Skjern – og forhåbentlig runde af med endnu en DM-medalje, så vi kan mødes i Champions League til næste år, siger Emil Nielsen.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.