Håb for gammel bygning

Ringkøbing Menighedsråd og Ringkøbing Bevaringsforening vil nu undersøge, om man kan renovere gammel bygning på Torvet i stedet for at rive den ned.

Den gamle musikskole på Torvet i Ringkøbing slipper - måske - for at blive revet ned. Der er i hvert fald håb om, at de stridende parter kan indgå et kompromis, så bygningen kan blive stående, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Den noget forsømte bygning ejes af det lokale menighedsråd, som vil rive den ned for at bygge et nyt menighedshus. Det har affødt store protester fra flere borgere, der i november arrangerede et stort fakkeltog for at redde bygningen, som de betragter som er en vigtig del af Ringkøbings unikke, gamle bybillede.

Mandag aften mødtes Ringkøbing Bevaringsforening og Ringkøbing Menighedsråds byggeudvalg, og bagefter udsendte de ifølge Dagbladet en erklæring med denne ordlyd:

- På mødet blev man enige om at undersøge og belyse mulighederne for en eventuel restaurering/renovering af Kirkepladsen 1 inden for de nuværende økonomiske rammer.

Parterne har aftalt et nyt møde, når undersøgelserne er færdige. Hvornår det bliver, er stadig usikkert.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.