Gudstjeneste på havnen slår rekord

For tiende gang var der Grundlovsgudstjeneste på havnen i Hvide Sande og i år var der rekordmange med.

Det er efterhånden så sikkert som amen i kirken.
For tiende gang var der her til aften Grundlovsgudstjeneste i auktionshallen på Hvide Sande Havn.

- Ideen kom fra et jubilæum på sømandshjemmet. Fiskerne er altid kommet op til os på sømandshjemmet, og nu var det på tide vi kom ud til dem. Det har vi så gjort i ti år nu, siger Ann Malene Vejlgaard, der er medarrangør af gudstjenesten.

Arrangørene havde forventet, at der ville komme omkring 1000 deltagere. Men der endte med at komme 1500 gæster.

- Jeg er fyldt med taknemmelighed over, at folk har lyst til at bruge Grundlovsaftenen her i Hvide Sande, siger Ann Malene Vejlgaard.

Peder Nissen fra Ølgod er en af dem, som tog plads på fiskekasserne for at lytte til Guds ord.

- Vi var med for første gang for fire-fem år siden og vi synes det er en fantastisk mulighed for at komme til en anderledes gudstjeneste, ikke fordi vi har noget imod den traditionelle tværtimod, men her kommer der mange andre ting ind i det, siger Peder Nissen, mens folk synger salmer i baggrunden.

Og til at hjælpe til med salmerne var ingen ringere end den danske sanger og skuespiller Stig Rossen. Det er anden gang han er med til arrangementet.

- Det her er et godt eksempel på, at det ikke er rummet der betyder noget, men at en masse mennesker, der samles om et fælles formål skaber magien. Jeg synes, det er en formidabel ide, og succesen er jo tydelig, når man ser hvor mange mennesker, der er kommet, siger Stig Rossen.