Gløder fik fat i stråtag: Sommerhus brændte ned

En teknisk fejl i en brændeovn var formentlig årsag til, at der fredag aften gik ild i et sommerhus i Klegod.

En voldsom brand brød fredag aften ud i et sommerhus i Klegod mellem Hvide Sande og Søndervig. Branden opstod, da nogle tyske turister, der var indlogeret i sommerhuset, forsøgte at tænde op i husets brændeovn.

quoteBranden skyldtes formentlig en teknisk fejl i brændeovnen.

Jens Claumarch, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen personer er kommet til skade, men sommerhuset er mere eller mindre helt udbrændt.

- Der har været stråtag på ejendommen, og når gløder først får fat i det, så kan det desværre gå meget stærkt, fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Klokken 17:04 gik alarmen hos Midt- og Vestjyllands Politi og hos Brand & Redning MidtVest. Det skyldes, at en brand var opstået i et sommerhus på Nordsø Ferievej, der ligger mellem Hvide Sande og Søndervig.

Tyske turister havde forsøgt at tænde op i en brændeovn, hvilket resulterede i, at gløder fra ovnen fik fat i husets stråtag. Brand & Redning MidtVest var på stedet indtil omkring klokken 22, hvor det sidste slukningsarbejde blev afsluttet.

- Branden skyldtes formentlig en teknisk fejl i brændeovnen. Vi skal selvfølgelig have undersøgt det nærmere, så jeg forventer, at vores teknikere vil undersøge sagen i løbet af mandag, fortæller vagtchefen.

De tyske turister er i god behold og blev kort tid efter episoden indlogeret i et nyt sommerhus, som udlejningsfimaet henviste dem til.