Giver døtrene "en lille" håndsrækning: Forældre starter selv bosted op

Forældrene Pia og Lars Mølgaard Madsen kunne ikke finde et bosted med plads til døtrene i nærområdet. Så nu starter de deres eget i Hoven.

- Det var vores mulighed for at give vores piger en lille håndsrækning til at komme videre i livet.

Sådan beskriver Lars Mølgaard Madsen den situation, som han nu står i sammen med sin kone Pia Madsen.

Sammen er de to en landzonetilladelse fra at have købt det tidligere plejehjem i Hoven, sydøst for Tarm, og det skal omdannes til et bosted for i alt ti beboere. To af disse beboere bliver parrets døtre, der begge er udviklingshæmmede.

quoteVi er blevet nødt til at sige, at det er vores hus, vi sætter på spil

Pia Mølgaard Madsen

- Vi ventede på at finde et bosted, de kunne bo i. Der var ikke rigtig noget ledigt i Vejle Kommune, hvor vi rigtig gerne ville have været. Så gik vi så og tænkte på, at det da også kunne være godt at starte op selv, så man fik lov til at være en del af det, siger Pia Madsen.

Er gået all in

Det er ikke et gratis projekt hverken at starte et bosted eller at købe det tidligere plejehjem. Derfor har familien valgt at gå all in på det kommende bosted.

Det er dette sted, der på sigt skal blive til bostedet for Pia og Lars Mølgaard Madsens døtre.
Det er dette sted, der på sigt skal blive til bostedet for Pia og Lars Mølgaard Madsens døtre.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

- Vi skulle kunne låne pengene på en eller anden måde, så vi er blevet nødt til at sige, at det er vores hus, vi sætter på spil. For vi vil bare gerne det her, siger Pia Madsen, mens husbonden Lars fortsætter:

- Vi har pantsat det hele. Der er ikke mere tilbage, så det skal jo gå godt, siger han med et smil.

Parret har stor forståelse for, hvis flere synes, at det er et stort – og muligvis for stort – projekt, de har begivet sig ud i.

- Mange synes, at det er fuldstændig vanvittigt. Men jeg tror også, at de fleste kan forstå det. Men de er selvfølgelig bekymrede på vores vegne om, hvorvidt det her ender godt, siger Pia Madsen.

Arbejdstøjet skal findes frem

Nu håber familien, at landzonetilladelsen fra kommunen snart kommer, så de kan få startet projektet.

Der skal males og gøres en masse, før stedet er klar til opstart. Går alt efter planen, kan personale og beboere rykke ind til efteråret.

På sigt vil en fond købe bygningerne af parret. Både Lars og Pia Mølgaard Madsen bliver selv en del af projektet som henholdsvis bestyrelsesformand og øverste daglig leder.

Lars og Pia Mølgaard Madsen vil købe et tidligere plejehjem, hvor blandt andet deres egne to udviklingshæmmede døtre kan bo.