Gintberg og Aggers elbil-eventyr rykker nærmere

To millioner kroner er fra kommunen afsat til elbilernes Le Mans i Ringkøbing-Skjern.

03:22

Her kan du høre Jan Gintberg og Anders Agger fortælle mere om deres elektriske vision. Video: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

I Ringkøbing-Skjern Kommune er man klar til at smide millioner i et storstilet eventyr med elbiler.

Kommunen har afsat to millioner kroner til at udvikle en form for elbilernes Le Mans: Et 24-timers løb for elbiler over 105 kilometer med tilhørende folkefest i hele området. Alt sammen under navnet WestWind24.

Læs også 24-timers racerløb for elbiler: Her er manden der skal få det til at ske

Bag idéen står komiker Jan Gintberg og journalist Anders Agger, som sammen med projektleder Chris Kroer Jensen i dag prøvekørte den kommende rute i en elbil for første gang.

- Projektet skulle gerne anspore til, at vi speeder op på processen om at få en fossilfri transportsektor. Det har et rigtig stort potentiale, og jeg håber, at mange vil støtte op om projektet, siger Chris Kroer Jensen.

Vestjylland er det perfekte sted

Kimen til projektet blev offentliggjort i september sidste år, og selv om det stadig er begrænset, hvor konkrete planerne er, så er interessen til at tage og føle på.

- Da det begyndte at materialisere sig, kunne vi godt se, at andre syntes, det her var interessant og så valgte vi at lade det blive en form for event, som også har noget videnskab i sig, fortæller Anders Agger.

Læs også Gintberg og Agger: 24-timers race til Ringkøbing-Skjern

Vestjylland bliver ellers ofte betragtet som dieselbilernes højborg, men den nye projektleder mener alligevel, at elbiler passer perfekt til Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det passer rigtig godt til området. Den historie der er herude i forhold til foretagsomheden og i forhold til Vestas' oprindelse gør, at elbiler passer godt ind. Og så er det bare en god idé, siger Chris Kroer Jensen.

Håbet er, at det første løb kan afvikles i 2022.

04:00 Luk video