Giga hagl smadrede juletræer: Nu vælter uventede tilbud ind til Lars Jensen fra Hover

Hagl så store som golfbolde smadrede onsdag Lars Jensens juletræer. Nu er det hjælp til den hårdt trængte juletræsproducent.

Surrealistisk. Spildt arbejde. Håbløst. 

De positive superlativer stod ikke ligefrem i kø, da juletræsavler Lars Jensen fra Hover ved Ringkøbing torsdag kiggede nærmere på sin juletræsplantage.

quoteDet varmer meget at vide, at også andre synes det er pissetræls.

Lars Jensen, juletræsavler, Hover. 

Den blev ramt af hagl på størrelse med golfbolde, hvilket ødelagde omkring 80 procent af træerne. Lars Jensen estimerede selv tabet til omkring én million kroner. 

Troede han. 

For historien vi fortalte på TV MIDTVEST gik hurtigt viralt. En ting gik igen i de kommentarer læserne skrev. 

Alle udtrykte de sympati for manden fra Hover, der endnu ikke er helt klar over, hvad der skal ske med de mange juletræer. 

Andre var endda så konkrete, at de ligefrem selv ville købe et af de mange ødelagte juletræer. Ødelagte forstået på den måde, at toppen er slået af. Det betyder, at træet aldrig vil blive et juletræ som de fleste forestiller sig. 

En af mange opløftende kommentarer på facebook. 
En af mange opløftende kommentarer på facebook. 
Foto: Facebook

Der var også andre steder, hvor interessen for de haglramte juletræer indfandt sig. På Lars Jensens egen telefon begyndte det også at tikke ind med beskeder, da han torsdag kunne konstatere de voldsomme skader på træerne. 

En af mange brugere, der tilbød at købe et af de mange ødelagte juletræer. 
En af mange brugere, der tilbød at købe et af de mange ødelagte juletræer. 
Foto: Facebook

- Jeg har modtaget flere sms´er og har også fået 6-7 beskeder via Facebook. Folk må hjertens gerne købe mine træer, fortæller Lars Jensen. 

Se hvordan det så ud, da vejret gik amok onsdag aften. 

- Jeg er så meget vestjyde, at jeg godt kan tvivle på, om de faktisk vil købe. Der kommer jo altid en reaktion, når man ser sådan noget her, fortæller Lars Jensen videre. 

Varmer i en svær tid

Lars Jensen medgiver, at han som vestjyde måske er lidt kritisk, når det gælder muligheden for at afsætte de hårdt ramte træer. De mange henvendelser, der også udtrykker sympati med den svære situation juletræsavleren er i, betyder meget for Lars Jensen. 

Mange udtrykker sympati med Lars Jensen og vil gerne hjælpe ham ved at købe et træ. 
Mange udtrykker sympati med Lars Jensen og vil gerne hjælpe ham ved at købe et træ. 
Foto: Facebook

- Det er meget overraskende, at folk skriver på sådan en positiv måde. Det varmer meget at vide, at også andre synes det er pissetræls. Det hjælper lidt på humøret, når nu det hele er noget lort, fortæller Lars Jensen. 

Lars Jensen har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med de mange juletræer. I næste uge skal han sammen med en skovdyrker gennemgå plantagen. Først herfter vil han beslutte, om de ødelagte juletræer skal blive ved med at stå frem til julesalget sidst på året. 

Juletræsavlere, landmand og haveejere omkring Hover og Ølstrup kunne i dag se store skader efter uvejret.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.