Gammel betonbygning får nyt liv i Hvide Sande

En gammel betonbygning midt i Hvide Sande er ved at få nyt liv. Tre kunstnere fra København forvandler i disse dage den kedelige, grå bygning til et akvarie fuld af farver.

I Hvide Sande har de fået et nyt varetegn. 
De sidste tre dage har kunstnere omdannet den gamle TDC-bygning til et kæmpestort, malet akvarium. Og selvom det ligner graffiti, så er det det langt fra.

- Det er ikke graffiti. Graffiti har bogstaver og tegneseriefigurer, hvorimod det her er udsmykning og kunst, som udføres med spraydåser i stedet for pensler, siger Martin Falch, Kunstner, Murkunst.dk.

Det kræver 70 dåser med spraymaling, når en gammel, grå betonbygning skal forvandles til et stort, blåt akvarium.

- Vi har lavet masser af de her undervandsmiljøer, men her passer det næsten bedre ind end nogen andre steder, siger Martin Falch, Kunstner, Murkunst.dk.

Det er organanisationen 'Kunst i slusen' der har samlet de 50.000 sponsor-kroner ind til at forvandle den gamle teknikbygning fra TDC til et kunstakvarie.

Vil være kendte for andet end sand og strand
De fleste kender Hvide Sande-området for de gode badestrande, store is på havnen og friskfangede fisk. Men byen og området kan langt mere end det.

- Hvide Sande kan meget andet end strand, fiskeri og havn. Vi kan også kunst og kultur – det har ikke været så kendt, men nu bliver det meget synligt, siger Katrine Kock Frandsen, Destinationsmanager, Holmsland Klit Turistforening.

Og jo mere farve betonbygningen får, desto mere begejstrede bliver turisterne også.

- Vi var her sidste år, og vi snakkede faktisk netop om, at den betonbygning var rigtig grim, så jeg synes det er fantastisk, at den er blevet peppet lidt op med nogle farver, siger Jesper Møller, som er turist fra Horsens.

Kunsterne fra hovedstaden har haft tre dage i Hvide Sande. Akvariet, de maler, er 144 kvadratmeter, men det er småting for de tre kunstnere – det største projekt de har lavet var 48 gange så stort.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.