Galleri: Guirlande på flere kilometer pynter hos købmand

Hos købmanden i Troldhede venter der kunderne noget af et syn. Her hænger der nemlig en guirlande på mere end 4 kilometer.

Guirlander her, der og alle vegne. Det er svært ikke at komme i julestemning, hvis man besøger Min Købmand i Troldhede. Butikken konkurrer lige nu med alle de andre Min Købmand-butikker i landet om, hvem der kan lave den længste guirlande. 

quoteJeg tror faktisk, at jeg har lavet en kilometer. Det tager jo ingen tid, og hvis der ikke er noget i fjernsynet så giver jeg mig til det her.

Dorthe Andersen 

- Folk her i byen er virkelig rykket sammen i bussen og vist, at de bakker op om det her, fortæller Mathias Bjerg Kristensen, der er købmand hos Min Købmand i Troldhede.

Det er da også hele byen, der får gavn af pengepræmien til 10.000 kroner, hvis det lykkedes at lave en længste guirlande. Pengene skal nemlig gå til ny julebelysning i byen. 

Alle hjælper til

Hele byen er altså gået sammen i konkurrencen for ny julebelysning. Både unge som gamle har været forbi butikken med deres bidrag, og med de mange meter guirlande kunne medarbejderne i butikken ikke selv følge med til at hænge det hele op. Derfor hjælper flere af byens borgere frivilligt med at få hængt guirlanderne op.   

- Nu går jeg alligevel bare derhjemme, og så kan jeg komme herned og hjælpe lidt. Guirlanderne skal jo være hængt op for at tælle med i regnskabet, fortæller Martin Møller Simonsen, der er en af de frivillige, der har hjulpet med at hænge guirlander op.

Mandag har de frivillige hængt mellem 600 og 700 meter op. Det betyder, at den lige nu er omkring 4500 meter lang.

- Alle har været med i det her. Det er både ung som gammel. Både børnehaven, SFO’en og strikkeklubben har været forbi med noget til os, siger Mathias Bjerg Kristensen.

- Folk er kommet med alt fra 5 meter til 500. Det er virkelig hele byen, der står sammen om det her projekt, siger Martin Møller Simonsen. 

Dorthe Andersen har bidraget med ca. en kilometer til den lange guirlande, der hænger hos den lokale købmand i Troldhede.
Dorthe Andersen har bidraget med ca. en kilometer til den lange guirlande, der hænger hos den lokale købmand i Troldhede.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Julepynten må vente

En af dem, der har været forbi købmanden med rigtig mange meter er Dorthe Andersen.

- Jeg tror faktisk, at jeg har lavet en kilometer. Det tager jo ingen tid, og hvis der ikke er noget i fjernsynet så giver jeg mig til det her, fortæller Dorthe Andersen.

Ifølge hende er det bare med at komme ud over stepperne, så byen kan vinde de 10.000 kroner til julebelysning.

quoteAlle har været med i det her. Det er både ung som gammel. Både børnehaven, SFO’en og strikkeklubben har været forbi med noget til os. 

Mathias Bjerg Kristensen, købmand 

- Så må jeg jo vente med julepynten, til det her er overstået, siger Dorthe Andersen. 

For både Dorthe Andersen, Min Købmand og alle de andre slutter konkurrencen den 30. november. Efter en status søndag lå købmanden i Troldhede nummer 2.

Se indslaget om den lange guirlande lige her.  

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.