Fra kontanthjælp til uddannelse

Et nyt pilotprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune skal få de unge væk fra kontanthjælp.

090114_Kontant.jpg

I løbet af halvandet år skal et pilotprojekt til syv millioner hjælpe 100 unge i Ringkøbing-Skjern Kommune væk fra passiv forsørgelse til uddannelse og sidenhen ind på jobmarkedet. Projektet hedder Unge på Broen.

- Jeg synes, det er rigtig godt, og vi er godt i gang. Og der er mange af dem, der er kommet videre. Det håber jeg også, at jeg kan, fortæller Mette Kristensen fra Aadum. Hun har været på kontanthjælp i to måneder og drømmer om at få en HG-eksamen.

Lige nu er 33 unge mellem 18 og 30 år kommet i uddannelse gennem projektet. Med Rikke Skaaning fra Hemmet bliver det snart til 34. Hun er 29 år, enlig mor og har været på kontanthjælp i ti år.

- Jeg har altid drømt om at komme ud af det, og nu er det lykkedes for mig, fortæller hun.

Godt for alle parter

Det er en 'win-win'-situation. Kommunen slipper for at betale dem overførselsindkomst, og deltagerne bliver selvforsynende.

- De hænder, vi får ud på markedet, skal ikke passes. De har også mulighed for selv at yde en service over for samfundet. Det allervigtigste er det enkelte menneskes selvværd, selvtillid og idé om, at man fylder noget i samfundet, fortæller Karsten Klit Andersen, der er projektleder på Unge på Broen.

De syv millioner kroner kommer fra Beskæftigelsesregion Midtjylland. Projektet er udviklet sammen med jobcenter og uddannelsesvejledning i Ringkøbing Skjern-Kommune.

2:07
Og det skal de ved at uddanne sig. Med syv millioner i ryggen får 100 unge mulighed for, at blive selvforsørgende på sigt,.