Fra fødsler til feriehuse: Kirsten skiftede branche for at få mere tid til familien

Kirsten Mark Thomsen tog en stor beslutning, da hun for to år siden sagde sit job som jordemoder op.

For to år siden tog Kirsten Mark Thomsen en beslutning, der ændrede hele hendes liv.

Efter at have arbejdet som jordemoder i 14 år kastede hun sig ud i en helt ny branche, og hendes titel er nu rengøringskoordinator hos Esmark Feriehusudlejning i Søndervig.

Beslutningen om at skifte jobbet ud tog hun, fordi de skæve arbejdstider som jordemoder hang dårligt sammen med at have mand og tre børn derhjemme.

- Det handlede om at få familielivet til at hænge sammen. Min mand har også skiftende vagter som politibetjent, og jeg havde rigtig mange skiftende vagter og lange vagter, så der skulle ske en ændring for at vi som familie kunne få det til at hænge sammen, fortæller Kirsten Mark Thomsen.

Da muligheden hos Esmark Feriehusudledning dukkede op, var hun ikke i tvivl om, at tidspunktet var rigtigt.

- Jeg havde ikke talt tysk i tyve år, da jeg startede herude, men de gav mig heldigvis en chance alligevel. Nu er jeg blevet rigtig glad for det, siger hun.

Måske bringer fremtiden endnu et jobskifte

Denne lørdag i højsæsonen har hun ansvar for 130 rengøringsfolk, som skal nå at klargøre 330 feriehuse inden klokken 14.

- Hvis de melder nogle ting ind, der er problematiske i husene, eller hvis de har brug for hjælp til noget, så er et mig, der har kontakten, siger Kirsten Mark Thomsen.

quoteSådan en lørdag som i dag, hvor der er fuld tryk på, der skal jeg kunne bevare roen og overblikket i pressede situationer, og det er i hvert fald en ting, jeg har været vant til fra mit job som jordemoder.

Kirsten Mark Thomsen

Selv om hendes nye job ligger langt fra det gamle, så er der alligevel mange ting, hun har kunnet tage med sig.

- Sådan en lørdag som i dag, hvor der er fuld tryk på, der skal jeg kunne bevare roen og overblikket i pressede situationer, og det er i hvert fald en ting, jeg har været vant til fra mit job som jordemoder, siger hun.

Hun vil da heller ikke afvise, at hun måske vender tilbage til hospitalsverdenen på et tidspunkt.

- Det ville være løgn at sige, at jeg aldrig savner at være jordemoder, men jeg tænker, at hvis jeg har 25-30 år tilbage på arbejdsmarkedet, så kan jeg måske nå at få chancen igen på et tidspunkt. Men lige nu nyder jeg bare det her, siger Kirsten Mark Thomsen.

Den tidligere jordemoder Kirsten Mark Thomsen kan bruge mange af sine kompetencer i jobbet som rengøringskoordinator.
Den tidligere jordemoder Kirsten Mark Thomsen kan bruge mange af sine kompetencer i jobbet som rengøringskoordinator.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.