Første elev i 38 år: Rasmus på 21 valgte storbyen fra - drømmejobbet var i Astrup

Faster Andelskasse har ansat den første elev i 38 år. Den nye elev er ung, lokal og vild med livet langt fra de små lejligheder i storbyen.

Koncerter, fester og masser af jævnaldrende. Tre gode argumenter for at rive tilværelsen i en lille by op og rykke til storbyen. 21-årige Rasmus Vestergaard valgte anderledes. Han blev derude hvor stilhed er lige så sikker som kvadratmeterprisen er lav.  

quoteDe siger det er underligt, at jeg ikke har drømt om at komme ind i en storby.

Rasmus Vestergaard, 21 år og bankelev i Faster Andelskasse. 

- Jeg tror ikke, jeg er god til at bo i en lille lejlighed, hvor der ikke er så højt til loftet. Jeg kan godt lide pladsen.

21-årige Rasmus Vestergaard er blevet ansat som den første elev i Faster Andelskasse i 38 år. Banken ligger i den lille by Astrup mellem Herning og Skjern. Et sted der for mange 21-årige måske ikke ligefrem er en drøm af et sted at være ung. Men det er det for den nyansatte elev, der selv er født og opvokset i lokalområdet. 

- Jeg duer ikke til den lille lejlighed. Det at bosætte sig herude giver andre fordele. Eksempelvis har jeg pladsen, når der skal en stor fest til, fortæller Rasmus Vestergaard.

Andelskassen har i flere år været på udkig efter en ny elev til banken. Det har bare været svært at finde den rette profil, da den nye elev gerne skulle gå i spænd med bankens værdisæt om at være tæt på de lokale og kende deres hverdag. Det gjorde Rasmus. 

Undren blandt kammerater

quoteJeg har sagt til Rasmus flere gange, at det er dejligt, at han er kommet til. Det giver sådan et dejligt frisk pust.

Hanna Christensen, administrativ medarbejder i Faster Andelskasse og elev for 38 år siden.

Selvom valget af elevsted var let for Rasmus Vestergaard, så var det svært at forstå for klassekammeraterne. At vælge livet i storbyen fra til fodel for stilhed i en lille landsby blev mødt med undren. 

- De siger, det er underligt, at jeg ikke har drømt om at komme ind i en storby. De har selvfølgelig respekt for mit valg, det er bare noget, de aldrig selv ville have gjort, forklarer Rasmus Vestergaard. 

Den nye elev kan få mange gode råd af den gamle. De nyder begge tilværelsen i en lille bank. 
Den nye elev kan få mange gode råd af den gamle. De nyder begge tilværelsen i en lille bank. 
Foto: Kristian Mørk Andersen, TV MIDTVEST

Han har lige siden han var helt lille haft en naturlig interesse for finans og økonomi. Det er dog især det lokale og det at få den daglige dialog med kunderne, der trak vestjyden til en elevplads i Faster Andelskasse. 

Holder på medarbejderne

Et andet sted i banken sidder Hanna Christensen. Hun startede som elev i banken i 1979, og har været ansat lige siden. Årsagen er ganske simpel. 

- Det er en fantastisk arbejdsplads. 

quoteJeg ved ikke, om jeg er her om 38 år. Måske eksisterer andelskassen slet ikke.

Rasmus Vestergaard, 21 år og bankelev i Faster Andelskasse. 

Selvom hun nu ikke længere er bankens seneste elev, så glæder hun sig over, at det lykkedes at få en ung lokal elev ansat. Det var nemlig vigtigt for banken, at den nye elev havde et lokalt kendskab, da det er en del af andelskassens kernegrundlag. 

 - Det er dejligt. Jeg har sagt til Rasmus flere gange, at det er dejligt, at han er kommet til. Det giver sådan et dejligt frisk pust, fortæller Hanna Christensen. 

Om Rasmus Vestergaard så også vil være at finde i Faster Andelskasse om 38 år, det vil han ikke give en garanti på. 

- Jeg ved ikke, om jeg er her til den tid. Måske eksisterer andelskassen slet ikke, det håber vi da helt vildt. Det er svært at svare på, der er lang tid til, fortæller Rasmus Vestergaard. 

Faster Andelskasse har i dag cirka 4.300 kunder. 
 

Se hele indslaget om den unge bankelev her.