Forstander har fået hacket mail

Efterskoleforstander Gitte Christiansen fra Dejbjerglund har fået hacket sin mail. I en mail der er sendt rundt til alle hendes kontakter står der, at hun er på Cypern og har brug for 14.000 kroner.

Gitte Christiansen mødte her til morgen ind til en kimende telefon.

- Folk har ringet 20-30 gange her den første time, så nu har jeg slukket min telefon. Det er virkelig, virkelig irriterende, siger Gitte Christiansen, der er forstander på Dejbjerglund Efterskole.

På Cypern uden pas og penge

I telefonen blev hun gjort opmærksom på, at der er blevet sendt en mail rundt fra hendes Gmail-konto, hvor der står, at hun er på Cypern og har fået stjålet sin taske med pas og penge. Derfor beder hun i følge mailen om 14.000 kr., så hun kan komme hjem igen fra Cypern.

- Det er anden gang det sker. Det skete også i sommerferien, hvor jeg i følge mailen også sad på Cypern og manglede penge, så jeg har besluttet, at jeg ikke vil have en Google-mail mere, siger Gitte Christiansen.

Da Gitte Christiansen efterfølgende loggede på sin mail, var der ingen tvivl om, at hun var blevet hacket.

- Min mail er blevet overtaget, så der står at jeg ikke har noget post eller noget som helst, min mail er fuldstændig blank, forklarer Gitte Christiansen.

Læs hele brevet her

Jeg håber, at dette når dig i tide, Jeg tog en tur til Cypern og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men der vil går 5 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Cypern. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig 14,000 kr til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage fra Cypern. Western Union er den hurtigste måde at modtage de penge. Jeg afventer dit svar.

Venlig hilsen

Gitte Christiansen

Dejbjerglund Efterskole