Forbud mod motorsejlads på Skjern Å

Et lokalt bådelaug og flere politikere er rasende over, at Skov og Naturstyrelsen har trukket en tilladelse til motorsejlads på Skjern Å tilbage.

Skjern Havn Bådelaug havde egentlig fået lov til at sejle med 15 små motorbåde fra havnen i Skjern til Ringkøbing Fjord, men nu må de så alligevel ikke.

Skov og Naturstyrelsen har trukket tilladelsen til et 2-årigt pilotprojekt tilbage, og det betyder, at der alligevel ikke kommer motorbåde på Skjern Å.

Afslaget fra Skov- og Naturstyrelsen kommer som et chock for både bådlauget og de lokale politikere. Alle var de klar til at komme ud og sejle, bådbroen var endda bygget.

"Det er klart aftale-brud. Vi har igennem mange år kæmpet for det her og man har gjort hvad man kunne for at forhale det og forplumre det. Det ryster mig",  siger Claus Meiner, der er medlem af Teknik- og Miljø for de Konservative i Ringkøbing Skjern Kommune.

Ringkøbing Skjerns borgmester Torben Nørregaard betegner Skov- og Naturstyrelsens beslutning som noget pjat. Han vil nu tage sagen op med Miljøministeren

Hør skovrider, Ulrik Lorentzen, forsvare beslutningen om at sige nej til motorbåde på Skjern Å

01:23 Luk video