Fodboldturnering har vokseværk

Spjald står på den anden ende i denne weekend. Ramsing Cup begynder i dag og turneringen sætter i år deltagerrekord med 20% flere hold end sidste år.

 

 Landsbyen Spjald står på den anden ende i denne weekend. Den traditionsrige Ramsing Cup begynder i dag og fodboldturneringen sætter i år deltagerrekord med 20 procent flere hold end sidste år. Da turneringen blev afholdt første gang i år 2000, skulle arrangørerne kun finde plads til 33 campingvogne og telte. Ved årets turnering skulle man finde plads til 1000. Turneringen har nemlig vokset sig så stor, at 270 hold deltager, det er absolut maxkapacitet for byen. 

quoteDer kan ikke være flere inde for bygrænsen, og vi har den politik, at de skal spille inde for bygrænsen.

Jens Christensen, Medarrangør, Ramsing Cup

- Der kan ikke være flere inde for bygrænsen, og vi har den politik, at de skal spille inde for bygrænsen, siger Jens Christensen, der er medarrangør.

Ledelsen af turneringen har været nødt til at tænke alternativt for at skaffe plads til alle. Udover at leje jord hos en landmand og den lokale rideskole, så har man også lånt en gammel børnehavegrund, et par byggegrunde samt plads hos både fjernvarme- og vandværket. Udover at flere hold deltager skyldes pladsmanglen også, at mange forældre tager med deres børn til turneringen. 

- Vi gør det for børnenes skyld, men vi kender også mange forældre, der deltager, og så laver vi en hyggelig tur ud af det, siger Jesper Steendahl fra Gandrup.

I alt har tuneringen bredt sig udover 120.000 kvadratmeter for at få plads til de 3200 fodboldspillere og deres forældre.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.