Flot kvartalsregnskab fra Landbobanken

Ringkjøbing Landbobank har netop offentliggjort regnskabet for årets første tre kvartaler, og det er absolut positivt.

En fremgang på 33 procent i resultatet før skat, et overskud på 454 mio. kr. og en tilgang af kunder. Sådan lyder konklusionerne i Ringkjøbing Landbobanks regnskab for perioden 1. januar til 30. september.

Regnskabet skaber stor tilfredshed hos især bankens direktør, John Fisker, der til TV MIDTVEST siger:

- Det er et regnskab, vi er meget glade for. Det er et udtryk for, at vi fortsat holder gang i den meget store kundetilgang til banken, og det giver sig udslag i, at vores udlån stiger med 15 procent. Så det er vi rigtig glade for.

Og det er langt fra første gang, at den vestjyske bank viser gode takter.

- På snart 15. eller 16. kvartal er vi i stand til at holde gang i en meget stor kundetilgang og en meget lille kundeafgang. Det betyder jo, at banken vokser, og det er også det, man kan se i regnskabet, forklarer direktøren.

Basisresultatet for årets første tre kvartaler blev på 398 mio. kr. mod 332 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning på 20 procent.

Opjusterer forventninger

Det flotte kvartalsregnskab får også Landbobanken til at justere på forventningerne til årets samlede resultat.

- I halvåret forventede vi at komme ud med 460-510 mio. kr. på bundlinjen, men nu forventer vi i stedet, at vi kommer ud med omkring 510 mio. kr. - og hertil kommer så vores kursregulering oveni, så det lugter af et sted mellem 550 og 600 mio. kr., lyder det fra den glade direktør.

Det er dog ikke lutter liv og glade dage i den vestjyske bank.

-  Vi synes sådan set, at hele krisen i Europa, hvor der er sanktioner mellem Rusland og EU påvirker specielt vores område rigtig meget, hvor landbrug jo er meget, meget hårdt ramt. Men også mange produktionsvirksomheder fortæller, at de mærker det. Det bekymrer mig noget, hvordan det vil kunne påvirke tallene i 2015, hvis den her situation fortsætter, slutter John Fisker.