Flest fodboldspillere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune er den kommune i Jylland, der har flest fodboldspillere pr. indbygger.

Selvom temperaturen kun lige sniger sig over frysepunktet, så er der godt med aktivitet på Ringkøbing IFs kunstgræsbane en søndag. Klubbens Old Boys-hold træner hele året rundt, og sådan har det været i 26 år.

- Min kone siger, at ”der er ingen dage, William er så glad som på søndage, når han kommer hjem. Det er et helt andet menneske end de andre dage", og det kan jeg også selv mærke. Det er fantastisk, siger 66-årige William Jacobsen

quoteVi har et sammenhold af en verden. Helt fra lav til top. Og det betyder altså meget.

William Jacobsen, 66 år, fodboldspiller, Ringkøbing IF 

Det er ikke kun i Ringkøbing Idrætsforening, at fodbolden stortrives. Ringkøbing-Skjern Kommune er den kommune i Jylland med flest fodboldspillere pr. indbygger.

- Det er en del af vores DNA herude. Vi har et stort lokalkendskab til hinanden, siger Johanne Louise Møller Berg, der er bestyrelsesformand i DBU Jylland Region 2.

3. halvleg er vigtig

66-årige William Jacobsen er en af alderspræsidenterne på holdet i Ringkøbing. For ham er det især tredje halvleg i omklædningsrummet, der er vigtig.

- Vi har et sammenhold af en verden. Helt fra lav til top. Og det betyder altså meget, siger William Jacobsen.

Sammenholdet er netop noget af det, der kendetegner fodbolden.

- Alle kan være med. Alle kan få stillet en plads på holdet til rådighed, og alle får kamptid. Og man er altid velkommen til træning, uanset om man ligger på det ene eller andet niveau, siger Johanne Louise Møller Berg.

Hvis en plads på Old Boys-holdet i Ringkøbing kunne friste, så meddeler klubben, at der altid er plads til flere spillere. 

I Ringkøbing-Skjern Kommune tager de topscorerprisen for flest fodboldspillere pr. indbyggere

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.