Flere flygtninge skal i forening

I dag var der foreningsmesse i Skjern, hvor omkring 200 flygtninge og indvandrere kunne se, hvad de danske foreninger har at byde på.

Foreningsdanmark er ikke kun for danskerne. Ringkøbing-Skjern Kommune går målrettet efter at få flygtninge og indvandrere på holdet. Foreningerne har brug for flere frivillige og aktive, og derfor holdt de i dag messe for omkring 200 indvandrere.

- Foreningslivet i Danmark er jo helt unikt. Det der med foreningsliv og frivilligt arbejde, det kender man ikke til så mange andre steder. Kommer de nu ud og får glæde af at hjælpe Skjern Håndbold til kamp, så får de fornemmelsen af, at der er nogen der kan bruge dem - at de duer til noget, siger Karoline Reenberg fra Lærdansk Ringkøbing-Skjern, der er medarrangør på messen.

Blandt andre byens amerikanske fodboldhold, Røde Kors og Skjern Håndbold var mødt op. I alt deltog 16 foreninger i hvervningen af flygtninge.

- Vi ved jo godt, at træerne ikke vokser ind i himlen, men har vi nu 20 i dag, der bliver engageret, så håber vi, det skaber ringe i vandet, siger Karoline Reenberg.

Arrangørerne håber på, at messen kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed, der kan lokke flere foreninger til.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.